Teknoloji

Xbox One’dan disk çıkarmak kolaylaşıyor

xbox one

Artık oyun konsolu sahipleri de oyunları genellikle dijital olarak satın alıyor. Buna rağmen, hâlâ diskli oyun deneyiminden vazgeçmeyen Xbox One sahipleri yakında önemli bir kolaylığa kavuşacak gibi görünüyor. Xbox Insider test programına üye bir kullanıcı tarafından Reddit’te paylaşılan bir ekran görüntüsü, Xbox One’da disk çıkarmak için oyun kumandasının “X” butonuna basmanın yeterli olacağını gösteriyor.

Bu kadar basit bir özelliğin Xbox One’a ömrünü tamamlamak üzereyken eklenmesi, biraz tuhaf bir durum olarak tanımlanabilir. Yine de, bu durum bazı kullanıcıların söz konusu imkânı sevinçle karşılaması için engel teşkil etmiyor.

Özellikle orijinal Xbox One’lardaki disk çıkarma butonunun fazla hassas olması, Microsoft’un bu yeni eklemesini daha anlamlı kılıyor. Microsoft, daha önce de disk çıkarma butonu bozulanlara konsoldan disk çıkarmak için farklı bir çözüm önermişti. Söz konusu çözümde konsolun içine bir ataş sokmak gerekiyordu. Tuşla disk çıkarma özelliğinin çıkışıyla birlikte bu tarz dokunuşlara gerek kalmayacak.

Xbox One hâlâ Microsoft’tan ilgi görüyor

Microsoft, yeni özelliğinin tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı konusunda henüz bilgi vermiş değil. Ancak özelliğin ana yazılımın beta versiyonuna eklenmesi, birkaç hafta veya birkaç ay içinde tüm kullanıcıların bu imkandan yararlanabileceği anlamına geliyor.

Microsoft’un hâlâ Xbox One’ı etkileyen bu tarz sorunlar için çözüm geliştirmesinin önemli ve değerli olduğu söylenebilir. Şirketin söz konusu özelliği Xbox Series X‘te ilk günden itibaren sunması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER