Teknoloji

Xbox One kontrol paneli güncellemesi yeni tasarım ve Cortana ile birlikte geliyor

microsoft-xbox-kontrol-paneli-170615-1

Microsoft, yeni nesil oyun konsolu Xbox One için büyük bir güncellemenin hazırlığını yapıyor. Yazılım devi yakında dağıtımına başlayacağı kontrol paneli güncellemesine ait bazı görüntüleri paylaşırken, söz konusu görüntüler Xbox One sahiplerine büyük değişiklikler vadediyor. Göze çarpan ilk farklılık, Microsoft’un Xbox One’da kareli arayüzden vazgeçmesi oluyor. Tasarımın sadeleştiği yeni kontrol panelinde hız ve performansa odaklanılıyor.

Paylaşım veya başarılar gibi seçeneklere tek tıkla erişimin mümkün hâle geldiği yeni Xbox One kontrol panelinde, kullanıcıların kontrol cihazı üzerindeki Xbox butonuna iki kez dokunarak açabildikleri bir çerçeve yer alıyor. Söz konusu çerçeve aracılığıyla bildirimlere, mesajlara, hızlı ayarlara ve arkadaş listesine en çabuk biçimde erişim sağlanıyor. Kontrol panelinin yeniliklerinden birisi de, en popüler Xbox oyuncularının gösterildiği ve kullanıcılara arkadaş önerilerinde bulunan “Trendler” bölümü.

Güncellemenin en işlevsel yeniliği ise Cortana entegrasyonu. Görünen o ki, Microsoft’un Kinect sistemi Cortana entegrasyonuyla birlikte önemli bir yükseltme işleminden geçmiş olacak. Örneğin, Xbox One sahipleri “Hey Cortana, son dakikayı kaydet ve etkinlik akışımda yayınla.” şeklinde bir komut verdikleri zaman oyun klibi otomatik olarak paylaşılabiliyor. Xbox One kontrol panelinin soluna yerleştirilen Cortana, arka planda da çalışabiliyor. Cortana’yı kullanmak için Kinect’e ihtiyaç olup olmadığı henüz bilinmiyor, ancak Xbox One ve Cortana arasındaki entegrasyonun etkileyici olduğunu belirtmek gerekiyor.

Microsoft, Xbox One kontrol paneli güncellemesinin yayın tarihi konusunda kesin bir bilgi vermese de, “çok yakında” ifadesini kullanarak önümüzdeki sonbahar aylarını işaret etti.

İLGİLİ HABERLER