Teknoloji

Xbox One kasım güncellemesiyle fare ve klavye desteğine kavuşuyor

xbox one
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Xbox One kasım güncellemesini dağıtıma çıkardı. Söz konusu güncellemenin getirdiği en önemli yenilik olarak fare ve klavye desteği öne çıkıyor. Fortnite ve Warframe söz konusu destekten yararlanacak ilk oyunlar olacak.

Bomber Crew, Deep Rock Galactic, Strange Brigade, Vermintide 2, War Thunder ve X-Morph Defense de bu ay içinde fare ve klavye desteğine kavuşacak. İlerleyen dönemde 7 oyunun daha fare ve klavye desteği sunacağı daha önce Microsoft tarafından açıklanmıştı.

Geliştiricilerin oyunlarında fare ve klavye desteği sunmak için özel olarak girişimde bulunmaları gerekiyor. Bu destek çerçevesinde modern fare ve klavyelerin büyük çoğunluğunu Xbox One’la birlikte kullanmak mümkün olacak. Microsoft bir yandan da Razer ile birlikte özel bir fare ve klavye geliştiriyor. Bu konuyla ilgili yeni duyuruların 2019’un ilk günlerinde CES 2019’da yapılması planlanıyor.

Xbox One için yayınlanan son güncelleme, fare ve klavye desteği dışında başka yenilikler de getiriyor. Alexa desteği için beta testinin kapsamına Birleşik Krallık da dahil edilirken, Amazon Music uygulaması da bugün itibarıyla Microsoft’un oyun platformunda yerini alıyor.

İLGİLİ HABERLER