Teknoloji

Kişiselleştirilebilir arka planlar ve Twitter desteği getiren Xbox One güncellemesi yayınlandı

xbox-one-beyaz-300114

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox One’a sahip olanlar, konsollarını açtıkları zaman çeşitli değişikliklerle karşılaşabilirler. Şirket oyun konsolu için hazırladığı en kapsamlı güncelleme paketlerinden birisinin dağıtımına başladı. Yaklaşık bir yıl önce satışa sunulan Xbox One güncellemeyle birlikte kişiselleştirilebilir arka planlara kavuştu. Kullanıcılar bir başarı görüntüsünü veya USB aracılığıyla aktardıkları bir görüntüyü ana ekranlarında arka plan olarak belirleyebiliyor.

Güncellemeyle sunulan kişiselleştirme seçenekleri bununla sınırlı kalmıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde biyografi ve konum alanlarını da kendilerine göre düzenleyebiliyor. Söz konusu alanlar Xbox 360’tan Xbox One’a geçiş sırasında ortadan kaybolmuştu. Özel “vitrin” ise Xbox One kullanıcılarına ön plana çıkarmak istedikleri başarıları sergileme fırsatı veriyor.

Kasım ayı güncellemesi Xbox One’a Twitter entegrasyonunu da getiriyor. Kullanıcılar oynadıkları oyunlara ait kısa videoları Twitter üzerinden paylaşabiliyor. Xbox One’ın OneGuide uygulaması içindeki listeler ise Xbox One sahiplerine etraflarındaki Twitter kullanıcılarının favori TV programlarını görmelerini sağlıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde sevdikleri programlarla ilgili tweet’lerini Mini Guide üzerinde görebilecek. Bu özelliklerin çeşitli bölglelerde kullanılabileceğini ayrıca belirtmekte fayda var. Tüm bu entegrasyona rağmen, henüz Xbox One’a özel bir Twitter uygulamasının hazırlanmamış olması hayal kırıklığı uyandırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER