Teknoloji

Xbox One sahiplerinin yeni oyunları ve özellikleri test etmesi kolaylaşıyor

xbox oneXbox One kullanıcı arayüzünde yapılacak değişiklikleri önceden test etmek isteyenlerin Insider programına üye olması gerekiyor. Gruplu bir yapı olan Insider programında oyunların hem Xbox konsol hem de Windows 10 PC için hazırlanmış alfa ve beta sürümlerine erişilebiliyor. Ancak gruplar arasında geçişin kolay olmaması, kullanıcılar adına sıkıntı yaratıyor. Microsoft bu sorunu daha anlaşılır bir isimlendirme sistemi ve gruplar arasında geçişi kolaylaştırarak çözmeyi amaçlıyor.

Daha önce Insider programına katılan Xbox sahiplerinin karşısına dört farklı grup çıkıyordu. Bu gruplardan son ikisi “halka” olarak adlandırılıyordu. Her gruba yeni Xbox ve oyun değişiklikleri için farklı bir takvim uygulanıyordu. Halka ismini kullanmaktan vazgeçen Microsoft, en altta yer alan iki gruba üstteki iki gruba uygun isimler verdi. Artık Insider programına katılanların karşısına Alfa, Beta, Delta ve Gama ismini taşıyan gruplar çıkacak. Yeni sistemde kullanıcılar gruplar arasında daha kolay geçiş yapabilecek. Bu değişiklik ihtiyaç ve bant genişliği doğrultusunda gerçekleştirilebilecek.

Alfa grubuna katılım sadece davet yoluyla olacak. Bu gruba en fazla müşteri geri bildirimini sağlayan ve konsol kullanımında aktif olanlar kabul edilecek. Beta ise 3 ay veya daha uzun süredir Insider programında olan ve XP seviyesi yükselmiş kullanıcılara açık olacak. Delta grubuna Insider programında 1 aylık bir geçmişi bulunanlar kabul edilecek. Omega grubu ise dileyen herkesin katılımına açık olacak.

Xbox One Insider programına katılım oldukça kolay

Insider programına katılım ise oldukça kolay. Konsolun Oyunlarım & Uygulamalarım bölümünde yer alan Güncellemeler sekmesi üzerinden Xbox Ön İzleme Paneli seçiliyor. İndirme işleminin tamamlanmasının ardından uygulamanın ismi Xbox Insider Hub olarak yenileniyor ve programın imkanlarından yararlanmak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER