Teknoloji

Xbox One için Cortana kulaklık setleriyle de çalışacak

cortana-xbox-one-121015

Microsoft, Xbox One için Cortana’yı E3 2015’te gözler önüne çıkarmıştı. Yeni kontrol panelinin tanıtımı için yayınlanan bir tanıtım videosunda Cortana’nın konuşma algılama özelliği için Kinect’e ihtiyaç duyulduğu belirtilmiş, ancak kulaklıklar konusunda bir yorum yapılmamıştı. Bu gizemi nihayet ortadan kaldıran Microsoft, Cortana’nın Xbox One kulaklıklarıyla da çalışılacağını açıkladı.

Polygon sitesine konuşan Xbox’ın pazarlama şefi Mike Nichols, Cortana’da kulaklık ve mikrofonla sesli arama yapılabileceğini dile getirdi. Microsoft, Cortana’yı 2015 sona ermeden Xbox One ön izleme sürümü üyelerine ulaştırmayı planlıyor.

Tüm Xbox One sahiplerinin Cortana ile tanışmasıysa 2016’da gerçekleşecek. Nichols, Cortana’nın Kinect sahiplerine muhteşem bir deneyim sağlayacağının altını çizdi.

Microsoft, şu dönemde Kinect’i hareketlerden ziyade sesle kontrol için optimize ediyor. Halihazırda Xbox One’da Kinect aracılığıyla sunulan hareketle kontrol imkanlarının fazla kullanılmadığını dile getiren Mike Nichols, kasım ayında yayınlanacak yeni kontrol panelinde bu özelliğin desteklenemeyeceğini ifade etti. Nichols, yeni Kinect deneyiminin hem mevcut kullanıcıları memnun edeceğini hem de potansiyel kullanıcıları teşvik edeceğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER