Eğlence

Xbox One hangi oyunlarla gelecek?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un uzun süredir beklenen yeni nesil oyun konsolu nihayet tanıtıldı. Şirket tarafından ”Xbox One” olarak adlandırılan konsolun lansmanında yardımcı rolleriyse en az konsol kadar merakla beklenen oyunlar üstlendi. Tanıtımda Microsoft’a eşlik edeceğini daha önce duyuran Electronic Arts Xbox One’da yer alacak oyunlarıyla birlikte yeni oyun motorunun da duyurusunu yaptı. Bundan böyle oyunlarında Frostbite 3 motorunu kullanacağı düşünülen şirket, yeni oyun motoru ”EA Sports Ignite”ı Xbox One lansmanında gözler önüne çıkardı.

ea-madden-xbox-one-210513

Adından da anlaşılacağı üzere şirketin yüksek profilli spor oyunlarında kullanılacak bu motorun duyurusunu EA adına Andrew Wilson yaptı. Wilson EA Sports Ignite’ın gerçek ve sanal arasındaki ayrımı bulanıklaştırmak amacıyla tasarlandığını dile getirirken, bu oyunların öncelikli olarak FIFA, NBA Live, Madden NFL ve UFC serilerinde kullanılacağını belirtti. Motorun EA geliştiricilerine yeni nesil oyunlarda yüksek seviyelerde detay kullanma imkanı sunacağını söyleyen Wilson, mevcut spor oyunlarının karşılaştığı animasyon limitlerinin de bu motorla ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.

xbox-nfl-210513

EA FIFA 14’ün yeni nesil Xbox’ta yer alacak oyunlardan biri olacağını tanıtımdan önce açıklamıştı. Xbox One’ın tanıtım etkinliğinde NBA Live 14, Madden 25 ve UFC’nin de önümüzdeki dönemde Microsoft’un yeni oyun konsolunun ekosisteminde yer alacağı duyuruldu. Böylelikle Xbox One’ın ilk etapta önemli spor oyunlarından yoksun kalmayacağı da görülmüş oldu. FIFA 14 Ultimate Team’in Xbox’a özel olarak hazırlanacağı belirtilirken, Madden 25 için de Microsoft ile Ulusal Amerikan Futbolu Ligi’nin (NFL) işbirliğine gittiği açıklandı. Bu işbirliği doğrultusunda ikilinin fantazi ligi entegrasyonunu geliştireceği, maç skorlarının, ekran güncellemelerinin ve Skype entegrasyonunun oyuna ekleneceği ifade edildi. Microsoft ile NFL arasında yapılan işbirliği doğrultusunda NFL’deki takımlara Surface tabletlerinin dağıtılacağı da belirtildi.

forza-motorsport-5-210513

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolunda yer alacak oyunlar sadece EA Sports tarafınfan hazırlanan oyunlarla sınırlı değil. Xbox One’ın tanıtım etkinliğinde sahneye çıkan Phil Spencer, Forza Motorsport 5’in yeni nesil konsol için yayınlanacak ilk oyunlardan biri olacağını açıkladı. En popüler oyunlardan biri olan Max Payne’i hazırlayan Remedy Games de Xbox One’a oyun hazırlayan şirketler arasında yer alıyor. Remedy Games imzalı Quantum Break de Xbox One ile kullanıcıların karşısına çıkacak oyunlardan biri olacak.

quantum-remedy-xbox-one-210513

Gelmiş geçmiş en popüler oyun serilerinden biri olan Call of Duty, tüm platformlarda yer alsa bile Xbox ile eş anlamlı hale gelmiş durumda. Bu yakın ilişkinin bir sonucu olarak Call of Duty serisinin yeni oyunu Ghosts DLC’nin de ilk başta Xbox One için yayınlanacağı açıklandı. Xbox One’ın tanıtım etkinliğinde sahneye çıkan Activision CEO’su Eric Hirshberg, Ghosts DLC’nin gelmiş geçmiş en iyi Call of Duty oyunu olacağının sözünü verdi.

call-of-duty-ghosts-xbox-one-210513

Microsoft’un şirket içindeki oyun stüdyosu Xbox Studios da yeni nesil konsol için oyun hazırlayacak şirketler arasında. Stüdyonun Xbox One için ilk yılda 15 oyun piyasaya süreceği ve bu oyunlardan sekizinin yeni oyun olacağı belirtildi. Xbox One’da yer alacak oyunlarla ilgili detaylı bilgilerin önümüzdeki günlerde düzenlenecek oyun fuarı E3’te ortaya çıkması bekleniyor.

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER