Teknoloji

Yeni Xbox One güncellemesi daha fazla kişiselleştirme imkanı sunuyor

xbox one
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un hazırladığı yeni Xbox One güncellemesi, Rehber menüsü için bazı değişiklikleri beraberinde getiriyor. Bu değişiklikler sayesinde arkadaş listesine, mesajlara ve başarımlara hızlı biçimde erişilebilecek.

En büyük değişiklik olarak ise Rehber sekmelerinin sıralamasının kullanıcılar tarafından değiştirilebilmesi öne çıkıyor. Microsoft, Rehber sekmesindeki yeniliklerin ön izlemesini nisan ayında yapmıştı.

Yenilenen Rehber’de varsayılan soldan sağa sıralama değiştiriliyor ve bazı özellikler konsolide ediliyor. Yeni “Partiler&Sohbetler” sekmesiyle birlikte Partiler, davetler ve mesajlar bir araya geliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde sekmelerin sıralamasını da kendi tercihleri doğrultusunda değiştirebiliyor. Bunun için “Profil & Sistem” menüsü üzerinden “Rehber sekmelerini özelleştir” seçeneğine gitmek gerekiyor.

Xbox Live Topluluk sayfası da güncellemeyle birlikte dört kanala ayrılıyor. Bu dört kanal arkadaşlar tarafından paylaşılanlar, oyunlardan gelen resmi paylaşımlar, kulüp aktiviteleri ve Xbox Live’daki popüler içerikler şeklinde sıralanıyor.

Microsoft, bu yıl bitmeden Xbox Series X’i piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Şirket henüz yeni nesil oyun konsolunun kontrol panelinin tamamını göstermiş değil. Ancak paylaşılan videolar, kullanıcılara Xbox One ile benzer bir panel sunulacağının ipucunu veriyor.

İLGİLİ HABERLER