Teknoloji

Yeni Xbox One güncellemesi ile birden fazla Wi-Fi şifresi saklanabilecek

xbox oneMicrosoft Xbox One kullanıcılarının yazılım konusundaki şikayetlerine çözüm getirmeyi sürdürüyor. Hâli hazırda devam eden son alfa testi, konsol sahiplerinin ilk günden bu yana şikayetçi olduğu iki konu için çözüm vadediyor.

Bu yeniliklerden ilkiyle kullanıcılar arayüzdeki Gruplar sekmesi içindeki Pinler’i daha etkin biçimde organize edebilecek. Kullanıcılar burada oyunları ve uygulamaları ayrı ayrı gruplandırabilecek.

Haziran güncellemesi, oyun konsolunun kullanıcılarının işini zorlaştıran bir sorunu daha ortadan kaldıracak. Kullanıcılar konsolda birden fazla kablosuz ağın bilgilerini saklayabilecek. PlayStation 4’te de kullanıcılar sadece tek bir ağın kablosuz bağlantı bilgilerini tutabiliyor. Konsolların farklı yerlerde kullanılabildiği göz önüne alınınca sadece tek bir kablosuz ağın bilgilerinin saklanması, konsol sahipleri için ekstra zahmet anlamına geliyor.

Yeni Xbox One güncellemesi ile kullanıcılara başka yenilikler de sunulacak. Oyun kumandasında “Y” tuşuna basıldığında kullanıcılar arayüzün neresinde olurlarsa olsunlar arama yapabilecek. Anlatıcı özelliğinin destek kapsamına beş dilin daha eklenmesi ve ana ekran üzerinden arkadaşlarla oyunlara özel istatistiklerin paylaşılabilmesi de test edilen yenilikler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER