Teknoloji

Microsoft’tan Xbox One sahiplerinin işini kolaylaştıracak güncelleme

xbox one
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xbox One sahipleri için arkadaş baskısına boyun eğmek önümüzdeki dönemde çok daha kolay olabilir. Microsoft’un hazırladığı Guide güncellemesi, kullanıcıların arkadaşlarının oynadığı oyunlar hakkında bilgi edinmelerini, bu oyunları satın almalarını yüklemelerini ve hatta oynamalarını kolaylaştırıyor.

Xbox One’ın yeni özelliği, oyunla ilgisi satın almanın da ötesinde olan oyuncuları, oyunun resmi Xbox kulübüne de yönlendiriyor. Oyuncuların yapması gereken en önemli şey ise bilgi toplanması için bir arkadaş profili seçmek.

Microsoft’un Major Nelson rumuzlu yöneticisi Larry Hyrb, söz konusu özelliğin zaman içinde tüm kullanıcılara ulaşacağını belirtti. Dolayısıyla bu özellikle henüz tanışmayan konsol sahiplerinin biraz daha sabretmesi gerekiyor.

Microsoft’un güncellemesinin oyun satışlarını artırmaya yönelik bir hamle olduğu söylenebilir. Yazılım devi, yeni özelliğinde arkadaşlarının oynadığı oyunları beğenen kullanıcılarına güveniyor. Şirket, ne oynayacağı konusunda kararsız kalan Xbox One sahiplerinin derdine çare de olabilir.

İLGİLİ HABERLER