Teknoloji

Xbox One güncellemesi ana ekranı sadeleştiriyor

xbox one güncellemesi

Microsoft, Xbox One Şubat 2020 güncellemesi ile kullanıcılara sunacağı yeniliklerden bazılarını daha önce açıklamıştı. Şirket, sonunda güncellemenin dağıtımına başladı. Güncellemenin en önemli yeniliği olarak ana ekran tasarımındaki değişiklik öne çıkıyor.

Güncellemeyle birlikte Xbox One’ın ana ekranında Xbox Game Pass, Mixer, Xbox Community ve Microsoft Mağaza için yer açılıyor. Kullanıcılar bu sekmeler içinde ihtiyaç duymadıklarını ana ekrandan kaldırabiliyor. Oyunlarım & Uygulamalarım bölümünde ise daha kolay gezinme deneyimi için ikonlar küçültülüyor.

Sohbetler bölümüne görsel ve GIF animasyonu desteği eklenirken, Xbox’ın mobil uygulamasından gönderilen görselleri konsolda da görmek mümkün olacak. Game Pass üyeleri de geniş içerik paketleri içinde diledikleri oyunu daha rahat seçip indirebilecek.

Kullanıcılar, güncellemeyle birlikte bildirimlerin ekranda gösterildiği yerleri de değiştirebilecek. Bunun için Ayarlar > Tercihler > Bildirimler adımlarını takip ederek “varsayılan bildirim pozisyonu” değiştirilebilecek.

Xbox One güncellemesi ile Mixer de değişiyor

Microsoft’un yayın servisi Mixer de son Xbox One güncellemesiyle değişenler arasında yer alıyor. Kullanıcılar artık sohbet modunu “klasik sohbet” modu şeklinde değiştirebiliyor. Bu modda mesajlar videonun yanındaki boşlukta gösteriliyor. İzlenecek içeriğin çözünürlüğüne de kullanıcılar karar verebilecek.

Microsoft’un güncellemeyle sunduğu bir diğer yenilik ise Depolama Yönetimi Önerileri’ne konsolla beraber kullanılan harici depolama araçlarının da dahil edilebilmesi. Daha önce bu öneriler sadece Xbox One’ın sabit diskine göre sunuluyordu. Güncellemeyle birlikte kullanıcılar, sabit disk ile harici depolama araçları arasında veri taşıması yapabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER