Teknoloji

Xbox One güncelleme ile Alexa desteği ve yeni avatarlar kazanıyor

xbox one

Microsoft Xbox One için dikkat çekici yenilikler getiren ekim güncellemesinin dağıtımına başladı. Söz konusu güncellemeyle Xbox sahiplerine daha “çeşitli” bir avatar katalogu sunuluyor. Netflix için Dolby Vision desteğini de getiren güncelleme, Alexa entegrasyonu ile konsolun farklı cihazlar üzerinden kontrolünü de mümkün kılıyor.

Yeni Xbox Live Avatarları‘nın testleri 1 yılı aşkın bir süredir devam ediyordu. Güncellemeyle gelen yeni avatarları profillerde, etkinlik akışı paylaşımlarında, ana ekrandaki arkadaş bloklarında ve daha pek çok yerde görmek mümkün olacak. Mümkün olduğunca çeşitli olan yeni avatarlar, kullanıcıların tercihleri doğrultusunda tamamen kişiselleştirilebilecek. Dileyenler eski avatarlarını kullanmaya devam edebilecek.

Güncellemenin getirdiği bir diğer önemli yenilik ise Alexa entegrasyonu oldu. Bu entegrasyondan ilk etapta sadece ABD’deki Xbox One sahipleri yararlanabilecek. Kullanıcılar Alexa uyumlu cihazlara sesli komutlar vererek konsollarını kontrol edebilecek. Örneğin, “Alexa, FIFA 2019’u aç” şeklinde bir komut verildiğinde Xbox açılacak ve oyun otomatik olarak başlatılacak. Bu özellik, Microsoft ve Amazon’un dijital asistanlar konusundaki yakın işbirliğinin en yeni halkası olarak tanımlanabilir.

Xbox One için Dolby Vision desteğinin kapsamı genişleyecek

Microsoft yayınladığı güncellemeyle Xbox One’a Dolby Vision desteği de getiriyor. Bu destek şu an için sadece Netflix ile sınırlı olsa da, Microsoft önümüzdeki dönemde desteğin kapsamının genişletileceği sözünü şimdiden veriyor. Bu destekle birlikte Xbox One, Dolby Vision ve Dolby Atmos desteği konusunda Apple TV 4K ve Google Chromecast Ultra’ya katılmış oluyor.

İLGİLİ HABERLER