Teknoloji

Xbox One Google Asistan desteğiyle güçleniyor

xbox one google asistan

Google‘ın dijital yardımcısı Google Asistan, artık Microsoft’un oyun konsolu Xbox One üzerinde de kullanılabilecek. Tıpkı Amazon‘un sanal asistanı Alexa‘nın yaptığı gibi, Google Asistan’la da konsolda oyun veya uygulama başlatılabilecek, konsol kapatılıp açılabilecek. Videoları durdurmak gibi pek çok işlemde Google Asistan’dan yararlanmak mümkün olacak.

Xbox One’ı kontrol etmek için iOS veya Android’deki Google Asistan uygulamasını ya da Asistan yüklü bir Google Home cihazını kullanmak gerekiyor. Google Asistan doğrudan Xbox One’ın üstünde çalışmıyor. Microsoft’un oyun konsolu, komutları Google Asistan’ın yüklü olduğu başka bir cihaz üstünden alıyor.

Xbox One sahiplerinin Google Asistan’dan yararlanmak için yapması gerekenler bununla da sınırlı kalmıyor. Konsol sahiplerinin bunun için oluşturlan özel Google Grubu’na katılması gerekiyor. Katılımın sağlanmasının ardından Google Home’un iOS veya Android uygulaması üzerinden yeni cihaz taraması yapılması ve listeden Xbox’ın bulunması gerekiyor. Gruba katılım süreci, sadece beta dönemine özel bir gereksinim gibi görünüyor.

Xbox One için Google Asistan desteği beta sürecinde

Xbox sahipleri diledikleri takdirde Google Asistan’da kullanmak için konsollarına özel bir isim verebiliyor. Böylelikle “OK Google, Xbox’ı çalıştır” gibi sesli komutlarla konsolu aktif hâle getirmek mümkün oluyor.

Xbox One için Google Asistan desteği, ilk etapta herkese açık bir beta programı çerçevesinde sunuluyor. Microsoft bu özelliği ve kurulumunu anlatmak için Reddit üzerinde özel bir sayfa da oluşturdu.

İLGİLİ HABERLER