DosyaManşetler

Xbox One Fall 2017 güncelleştirmesi geliyor: Yenilikler neler?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Xbox One güncellemesini oyun konsollarına yavaş yavaş dağıtmaya başladı. Xbox One Fall 2017 güncellemesi adını taşıyan yeni yazılımla birlikte aralarında ana ekranı tamamen özelleştirmenin de bulunduğu birtakım yeni özellikler ekleniyor.

Alpha Insider üyeleri bu yeni konsol yazılımı deneyimleyen ilk kullanıcılar oluyor. Daha sonra diğer Insider üyelerine ulaştırılması, sonbaharda da diğer tüm Xbox One kullanıcılarına dağıtılması planlanıyor.

Microsoft Xbox One Fall 2017 güncelleştirmesinin getireceği yenilikler aşağıdaki gibi sıralanıyor:

En son büyük Xbox One güncellemesinin kullanıcıların hoşuna gitmeyen taraflarından bir tanesi kullanışsız ve genel olarak karışık ana ekran düzeniydi. Yeni Xbox One güncellemesiyle birlikte bu sorunların üstesinden gelinmesi hedefleniyor. Fall 2017 güncelleştirmesi kullanıcılara ana ekranlarını tamamen özelleştirme imkanı verecek. Microsoft, bu yeni yaklaşımı “Fluent Design”, yani “akıcı tasarım” olarak adlandırıyor.

Favori bir arkadaşınızı veya oyunu ana ekrana ekleyebilirsiniz. Bunun için “Add to Home”, yani “Ana ekrana ekle” seçeneğine tıklamak yeterli oluyor. Böylelikle kontrol paneline yeni bir blok ekleniyor. Daha sonra buy bloğu istediğiniz herhangi bir yere taşıyabilirsiniz. Buna ek olarak, ana ekran ilgili içeriği çekme yeteneğine sahip, örneğin geliştiricinin yayınladığı Aktivite Kaynağı paylaşımı ana ekranda gösterilebiliyor.

Zamanla yeni tür içerik bloklarının da ekleneceği belirtiliyor. Güncellemeyle birlikte Ana ekran, Sosyal, Oyunlarım ve Uygulamalar bölümleri verimli şekilde birleştirilmiş olacak.

Rehber Navigasyonu

Yeni Rehber göünümü sayesinde sekmeler arasında zahmetsizce geçiş yapabilir, en fazla ilgi gösterdiğiniz içeriklere daha hızlı şekilde geçiş yapabilirsiniz. Kullanıcı girişi, Başarılar, Çoklu Oyuncu, Kişiler, Ana ekran, En son, Mesajlar, Yayınlar, Yakalananlar ve yeni bir Aksiyon Merkezi yeni Rehber görünümünde sekmesi bulunan bölümler arasında yer alıyor.

Topluluk

Topluluk bölümü de yeni bir Aktivite Kaynağı görünümüne kavuşuyor. Aralarında yorumları tam ekranda okumanın bulunduğu ve böylelikle her şeyi bir arada görmenin mümkün olduğu yeni özellikler bulunuyor.

Kaynak nesneleri de tam ekranda görüntülenebiliyor. Böylelikle paylaşılmış ekran yakalamalarını, alındıkları zaman olduğu gibi görme fırsatına sahip olacaksınız.

Oyun Merkezi, Profiller ve Kulüpler gibi bölümler de iyileştirildi. Artık yeni Kulüpler daha kolay bulunacak, bunlara daha kolay katılmak mümkün olacak. Ayrıca üye olduğunuz mevcut Kulüpler de kolaylıkla görülecek.

Windows 10 PC’ler de bazı değişiklikler ve yenilikler kazanacak. Bundan böyle Oyun Modunu Oyun çubuğu üzerinden açıp kapatabileceksiniz. Ayrıca Mixer üzerinden yayın yaparken daha fazla ses seçeneğine sahip olunacak.

Xbox Live ağ sorunları da yeni hata giderme seçeneği sayesinde daha kolay şekilde çözülebilecek.

İLGİLİ HABERLER