Teknoloji

Xbox One yakında daha gelişmiş donanımsal özelliklere kavuşabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xbox one

Microsoft’un Xbox şefi Phil Spencer, bir süre sonra Xbox One’ın donanımsal özelliklerinde isteğe bağlı olarak bazı değişiklikler yapılabileceğinin ipucunu verdi. Geçtiğimiz hafta düzenlenen bir Xbox etkinliğinde konuşan Spencer, Microsoft’un yeni nesil oyun konsolunu PC’ye daha yakın bir hâle getirmeyi planladığını ortaya çıkardı.

Polygon’da yer alan habere göre, Spencer “PC’de gördüğümüze daha yakın bir kullanım hissi sağlayabiliriz. Halen eski PC’mi açıp yıllar önce yaptığım gibi Doom veya Quake oynayabiliyorum.” sözleriyle kafasındaki deneyim tasavvuru konusunda bazı işaretler verdi.

Görünen o ki, Spencer’ın planı evrensel Windows uygulamalarına ve Microsoft’un eski oyunlar için sunduğu uyumluluk desteğine dayanıyor. Spencer, konsol alanında donanımsal anlamda bugüne kadar görülenden çok daha fazla inovasyonla karşılaşmayı beklediğini dile getirdi. Mevcut Xbox jenerasyonu içinde donanımsal anlamda bazı değişiklikler gerçekleştireceklerini söyleyen Spencer, evrensel Windows platformu sayesinde platformda çalışan mevcut oyunları işlemez hâle getirmeden donanım inovasyonu konusuna çok daha fazla odaklanabileceklerini dile getirdi.

Spencer, bu süreçte Xbox One sahiplerine güncel teknolojilerle bağlarını korumaları için opsiyonel donanım güncellemeleri sunulabileceğini dile getirdi. Xbox şefi, mevcut oyunların yeni donanımla da çalışmayı sürdüreceğinin sözünü vermeyi de ihmal etmedi. Bu açıklama Microsoft’un yeni konsol lansmanları gerçekleştirmeyi düşünmediği şeklinde yorumlansa da, Spencer şirketinin ürün planları konusunda daha fazla açıklamada bulunmadı. Xbox ürün şefi, donanım konusundaki yol haritasını açıklamayı istemediğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER