Teknoloji

Xbox One’da Cortana Kinect’e ihtiyaç duyacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft yeni Xbox One kontrol panelini bu yıl içinde kullanıma sunmayı planlıyor. Cortana entegrasyonu da yeni panelin önemli özellikleri arasında bulunuyor. Microsoft, E3 etkinliği sırasında Kinect’ten bahsetmese de, konsol aksesuarı Xbox One’daki Cortana deneyimi için kilit bir role sahip. Microsoft tarafından yayınlanan bir videoda ”Cortana konuşma tanıma özelliği için Kinect gerekmektedir” ibaresi yer alıyor. Şirket Xbox One için Cortana’nın önümüzdeki dönemde kulaklıkları destekleyip desteklemeyeceği konusunda ise henüz bilgi vermedi.

Yeni Xbox One kontrol paneli yerleşik uygulamalar için bir hız ve performans artışı getirmesinin yanı sıra, tamamen yeni bir arayüzü de kullanıcılara sunuyor. Microsoft; arkadaş listeleri, bildirimler, mesajlar ve oyun içinde Cortana gibi özelliklerin sunumu için açılır bir menüden faydalanıyor.

Kontrol paneli görüntü olarak da Windows 10’u hatırlatıyor. Söz konusu güncelleme Windows 10’u Xbox One’a getireceği için bu benzerliğin doğal olduğunu belirtmek gerekiyor. Xbox One güncellemesinin önümüzdeki sonbaharda yayınlaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER