Eğlence

Xbox One’da Media Center’ın yerini video kayıt özelliği alıyor

xbox-one-220513 (640 x 441)

Windows Media Center’ı tarihe gömmeye hazırlanan Microsoft, alternatifini de hazırlamışa benziyor. Gazeteci Paul Thurrott’un kendi web sitesinde paylaştığı habere göre, Xbox One “muhtemelen bu yıl içinde” canlı TV yayınlarını kaydetme özelliğine kavuşacak.

Microsoft, yeni nesil konsolu Xbox One’ı tasarlarken canlı TV yayınlarını kaydetmeyi hedefleri arasında saymış, ancak bu hedefe ilişkin somut bir girişimde bulunmamıştı. Şirketin Avrupa’da Xbox One ile birlikte sunduğu canlı TV yayını izleme özelliğiyse kısa bir süre önce yayını durdurma ve geri alma desteğiyle birlikte Kuzey Amerika’ya da taşınmıştı.

Ancak işin içine canlı TV yayın kaydının girmesi, bugüne kadar sunulan tüm özellikleri farklı bir noktaya taşıyor. Sony halihazırda Vue TV abonesi PS4 sahiplerine canlı yayını kayıt imkanı sunuyor. Ancak Vue TV’nin hem pahalı hem de erişim alanı kısıtlı bir servis olması nedeniyle Sony’nin teklifinin etkisi azalıyor. Xbox One’ın canlı TV yayınlarını izletme formatı nedeniyle video kayıt özelliğiyle daha geniş bir kitleye hitap edeceği düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER