Teknoloji

Xbox One beş milyon satış rakamına ulaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft dünya çapında beş milyon Xbox One satışına ulaştığını açıkladı. Xbox 360’ın satışa çıktığı ilk süreçle karşılaştırıldığında, Xbox One’ın satış anlamında aynı süre zarfında yüzde 60’a varan bir büyüme yakaladığı görülüyor. Sony ise Xbox One ile hemen hemen aynı zamanlarda piyasaya sürdüğü PS4 ile yedi milyonu aşan bir satış rakamı yakalamayı başardı.

xbox-one-220513 (640 x 441)

Her ne kadar Sony’nin yeni nesil oyun konsoluyla arada iki milyon civarında bir fark bulunsa da, beş milyon Xbox One Microsoft için sağlıklı ve sürekli büyüyen bir kullanıcı kitlesinin oluşmakta olduğu anlamına geliyor.

Microsoft’un belirttiğine göre oyuncular Xbox One konsollarıyla günde ortalama beş saat zaman geçiriyor, bu da toplamda bir milyardan daha fazla saatin Xbox One’ın kasım ayındaki çıkışından beri oyunlarda ve uygulamalarda harcandığını gösteriyor.

Şirketin haziran ayındaki E3 oyun fuarı sırasında düzenleyeceği basın toplantısında yeni oyunları açıklaması bekleniyor. Haziran ayının ikinci haftası Los Angeles’ta düzenlenecek oyun fuarı bir hayli hareketli olacağa benziyor. Sony de burada PS4 için yeni oyunlarını duyuracaktır.

PlayStation 4 dünya lansmanından kısa bir süre sonra Türkiye’de piyasaya sunuldu, ancak Xbox One henüz sınırların içerisinden resmi olarak giriş yapmadı. Ancak geçtiğimiz haftalarda Microsoft’tan gelen resmi açıklamaya göre, Xbox One eylül ayında Türkiye piyasasına girmiş olacak.

İlgili >> Xbox

İLGİLİ HABERLER