Manşetler

Sızıntılar Xbox One’ın 17 saniye içinde başlatılabildiğini gösteriyor

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox One 22 Kasım itibarıyla satışa sunulacak. Ancak ABD’li perakende zinciri Target’ın hatası nedeniyle ön sipariş veren bazı kullanıcılara erken teslimat yapılmasıysa konsola dair bilinmeyen özelliklerden bazılarının açığa çıkmasına neden oldu. Xbox One’a erken kavuşanlardan biri olan Moonlightswami isimli Twitter kullanıcısı Xbox One’ın 17 saniye içinde başlatılabildiğini, 500 MB’lık bir yazılım güncellemesiyle birlikte geldiğini ve Xbox Live Marketplace’te yüksek boyutlu oyunların yer aldığı bilgisini kamuoyuyla paylaştı.

xbox-one-gamedvd-111113

Moonlightswami’nin testlerine göre, Xbox One açıldıktan sonra gösterge ekranına ulaşmak 17 saniye sürüyor. Yapılması zorunlu ilk yazılım güncellemesinin ise 500 MB gibi görece yüksek bir boyuta sahip olması dikkat çekiyor. 500 GB’lık bir depolama alanı olan konsol için hazırlanan oyunlardan FIFA 14’ün 8 GB, NBA 2K14’ün ise 43 GB’lık boyutları olduğunu belirten Moonlightswami, oyunların yüzde 50’i indirildikten sonra oynanmaya başlayabileceğini belirtmeyi de ihmal etmedi.

Konsolun çoklu görev yeteneklerini, kullanıcıların daha fazla oynaması için hazırlanan ”Featured Challenges” modunu ve oldukça tepkisel olan sesli Kinect komutlarını test eden Moonlightswami, konsolun Skype aracılığıyla uzaktan kontrol edilebilmesinin de mümkün olduğunu ortaya koydu. Oyunlardan video görüntüler yakalamayı mümkün kılan Game DVD özelliğiyle elde edilen görüntülerin ”idare eder” kalitede olmasıysa şu an için en ciddi eksiklik olarak göze çarpıyor.

YouTube hesabı üzerinden GameDVD aracılığıyla kaydedilen oyun görüntülerini paylaşmasıysa Moonlightswami için pek hayırlı olmadı. Videoları YouTube’dan kaldırtan Microsoft, Moonlightswami’nin konsolunu da uzaktan kilitleme yöntemiyle kapattı. Şirketin 22 Kasım sonrası Moonlightswami’nin cezasını sona erdirip erdirmeyeceği merakla bekleniyor.

İlgili >> Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER