Eğlence

Xbox One arka plan müzik desteği yazdan önce gelmeyecek

xbox one arka plan muzik

Video oyunlarında arka planda çalan şarkılar, oyuncuların moda girmesinde önemli bir rol oynuyor. Ancak Butcher Pete veya Pip Boy’u yirminci defa duymak, oyunculara gına getirebiliyor. Microsoft Xbox One sahipleri, bir süredir oyun esnasında kendi müziklerini duyma konusundaki isteklerini daha yüksek sesle dile getiriyor. Şirketin de bu yönde çalışmalar yaptığı bilinse de, henüz kesin bir tarih verilmiş değil.

Groove Music uygulaması sayesinde kullanıcılar Xbox One oyunları sırasında kendi şarkılarını şu anda da dinleyebiliyor. Ancak bunun için Groove Music uygulamasının ekranın bir köşesine küçültmek gerekiyor. Ekranın yüzde 20’sinin boş yere kaplanması da kulağa pek cazip bir fikir gibi gelmiyor. Microsoft’tan Mike Ybarra, geçtiğimiz kasım ayında şirketin arka planda müzik desteği konusunda çalıştığını söylese de, desteğin sunumuna dair bir takvim açıklamaktan kaçınmıştı.

Twitter üzerinden Microsoft’un Xbox şefi Phil Spencer’a ulaşan bir kullanıcı, arka planda müzik özelliğinin ne zaman sunulacak hâle geleceği sorusunu yöneltti. Spencer’ın soruya verdiği cevap ise pek “müjdeli” cinsten değil. Spencer, Xbox kullanıcısının sorusuna “Bunu söylediğim için üzgünüm ama yazdan önce olmayacak.” yanıtını verdi.

Spencer’ın sözleri, pek çok Xbox One sahibinde hayal kırıklığına neden olacaktır. Zira arka planda müzik desteğini hem Microsoft’un yeni nesil konsolunun en büyük rakibi Sony PlayStation 4 hem de selefi Xbox 360 sunuyor. Bu özellik aktif hâle gelene kadar Xbox One sahiplerinin oyunlarda çalan şarkılarla idare etmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER