Eğlence

Xbox One 5 Eylülde Türkiye’de satışa çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft ABD’nin Los Angeles şehrinde kapılarını açan E3 oyun fuarında Xbox One platformuyla ilgili yeniliklerin duyurusunu gerçekleştirdi. Bu duyurular arasında Türkiye’yi de ilgilendiren önemli bir gelişme vardı, o da Xbox One’ın ülkemizde ne zaman piyasaya çıkacağı bilgisinin verilmesiydi.

xbox-e3-2014-100614 (650 x 433)

Yapılan açıklamaya göre Xbox One, 5 Eylül günü Türkiye’de satışa çıkacak ve Türkçe arayüzle kullanıcıların karşısına çıkacak. Fiyat konusundaysa henüz bir bilgi verilmedi. Bunun çıkış tarihi yaklaştıkça netleşmesi bekleniyor.

Microsoft yıl sonuna kadar 29 ülkede daha Xbox One’ı satışa sunmayı hedefliyor. Türkiye de o hedeflenen ülkelerden biri arasında yer alıyor. Detayları aşağıdaki basın bülteninde bulabilirsiniz.

BASIN BÜLTENİ

Xbox One 5 Eylül’de Türkiye’de!

Microsoft, ABD’nin Los Angeles şehrinde gerçekleştirilen Electronic Entertainment Expo (E3) fuarında Xbox One’ın bu yıl Türkiye dahil 29 ülkede satışa sunulacağını açıkladı. Konsolun Türkiye’de satışa sunulacağı tarih 5 Eylül olarak belirlendi.

Microsoft, ABD’nin Los Angeles şehrinde gerçekleştirilen E3 fuarında Xbox One’ın 29 ülkedeki çıkış tarihini ve önümüzdeki dönemde gelecek oyunlara dair detayları paylaştı. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında 13 ülkede satışa sunulan Xbox One, 2014 yılı sonuna kadar 29 ülkede daha satılmaya başlanacak. Konsol Türkiye’de 5 Eylül’den itibaren Türkçe arayüzle piyasaya sürülecek.

Xbox One’ın Türkiye’de satışa sunulacak olmasından büyük heyecan duyduklarını dile getiren Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İpek Baykurt, “Oyun konsolunun ötesine geçerek kapsamlı ev eğlencesinin merkezinde yer alacak bu ürünü Türkiye’deki tüketicilerle buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye, Xbox One’ın bu yıl içinde piyasaya sürüleceği 29 ülke arasında ilk sıralarda yer alıyor. Tamamen Türkçe arayüzle piyasaya sürülecek olan Xbox One’ı, Microsoft’un sunduğu ürün ve hizmetler eşliğinde Türkiye’de tüketicilere sınırsız eğlencenin kapılarını açan bir platform halinde sunacağız” dedi.

Xbox One İçin Yepyeni Oyunlar Yolda

Microsoft, E3 Fuarı’nda düzenlediği özel etkinlikte Xbox platformuna yönelik yeni oyunların müjdesini de verdi. Bunlar arasında Xbox’un popüler oyun serisi Halo’nun ilk 4 oyununu Xbox One ile buluşturan “Halo: The Master Chief Collection”, merakla beklenen “Sunset Overdrive”, “Forza Horizon 2”, “Fable Legends”, “Dance Central Spotlight”, “Assassin’s Creed Unity”, “Call of Duty: Advanced Warfare”, “Evolve?”, “Rise of the Tomb Raider” gibi oyunlar ve “INSIDE” gibi bağımsız yapımlar da yer alıyor.

Xbox One, piyasaya sürüldüğü günden beri kullanıcılardan gelen öneri ve yorumlar eşliğinde her ay yayınlanan güncellemelerle yeni yeteneklere kavuştu. Sadece Xbox One, oynadığınız oyun ve sevdiğiniz TV programı arasında anında geçiş yapabiliyor. Böylece eğlencenin hiçbir anını kaçırmayacağınızı garanti ediyor. Upload Studio ve Twitch gibi uygulamalar oyunlardaki en güzel anlarınızı kaydederek paylaşmanıza olanak sağlarken, Xbox Live Gold üyeliğiyle sunulan hizmetler ve Xbox One’a entegre Microsoft bulut servisleri eğlenceyi farklı bir boyuta taşıyor.

Xbox One 1.7 Milyar Saatlik Eğlenceye Kucak Açtı

Xbox One, çıktığından bugüne Xbox Live abonelerine 1,7 milyar saatten fazla oyun ve eğlence sundu. Bu, satılan konsol başına ortalama günde 5 saate karşılık geliyor. Xbox One, mevcut ve duyurulan zengin oyun çeşitliliğiyle birlikte 225’ten fazla eğlence odaklı uygulamaya da ev sahipliği yapıyor.

Xbox One, profesyonel oyun stüdyolarının yanı sıra ID@Xbox platformuyla kendi oyunlarını kendileri yayınlamak isteyen bağımsız geliştiricilere de kucak açıyor. Playdead tarafından yayınlanan “INSIDE”, StudioMDHR tarafından yayınlanan “Cuphead” ve Asteroid Base tarafından yayınlanan “Lovers in a Dangerous Spacetime” adlı oyunlar, E3’te öne çıkan bağımsız oyunlar arasında yer alıyor. Şu an 350 adet geliştirici, sahip oldukları geliştirme kitleriyle Xbox One için oyun üretiyor ve binlercesi de sırada bekliyor.

Xbox One, ayrıca Xbox Live Gold üyeliğine sahip oyuncuların oynayabildiği Free to Play tarzı oyunlara da ev sahipliği yapıyor.

Xbox 360’a Kesintisiz Destek Devam Ediyor

Microsoft, bugüne dek 84 milyondan fazla satan ve başlangıçtan itibaren toplam oyun satış gelirleri 37,7 milyar doları aşan Xbox 360 konsoluna verdiği desteği yeni oyunlarla sürdürecek. Xbox 360 oyun kütüphanesi, önümüzdeki aylarda “Borderlands: The Pre-Sequel”, “Forza Horizon 2”, “Project Spark”, “Ori and the Blind Forest” ve “Magic 2015 ? Duels of the Planeswalkers” gibi oyuncuların merakla beklediği oyunlarla zenginleşecek.

Xbox 360 sahipleri, bugüne kadar konsol başında toplam 88 milyar saatten fazla zaman geçirdi. Xbox 360 başında geçirilen bu süre yaklaşık 10 milyon yıla eşit.

Detaylı bilgi için news.xbox.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER