Eğlence

Xbox Live kullanıcıları artık profil resimlerini özelleştirebiliyor

xbox liveMicrosoft Xbox Live için özelleştirilmiş profil resimlerini geçtiğimiz mart ayından bu yana test ediyordu. Artık oyun servisini kullanan herkes, dilediği profil resmini seçebilecek. Kullanıcılar profil resimlerini Windows 10, Xbox konsol veya iOS ile Android için hazırlanmış Xbox uygulamaları üzerinden değiştirebilecek.

Xbox One için yayınlanan son güncellemeyle Mixer ortak yayın özelliği de kullanıma sunuldu. Bu özellik sayesinde Xbox kullanıcıları üç arkadaşlarıyla birlikte servis üzerinde oyun yayını gerçekleştirebiliyor.

Son Xbox güncellemesi büyük bir değişiklik getirmese de, kullanıcı deneyimini geliştirecek küçük iyileştirmeler sunuyor. Kontrol cihazlarının Xbox One profillerine bağlanabilmesi de söz konusu iyileştirmeler arasında bulunuyor. Bu sayede bir oyun kumandası aktif hâle getirildiğinde bağlantılı olduğu Xbox Live hesabını otomatik olarak açabilecek. Bunun özellikle aileler için faydalı olacağı söylenebilir.

Android kullanıcılarının Xbox Live üzerinden sohbet etmesi kolaylaşıyor

Yarışma düzenlemekte kullanan Arena özelliğini de güncelleyen Microsoft, daha gelişmiş bir arayüz ve Xbox mobil uygulamalarında daha iyi bir LFG deneyimi sunuyor. Xbox Android uygulamasına eklenen sohbet balonları ise Xbox Live üzerinden sohbeti kolaylaştırıyor.

İLGİLİ HABERLER