EğlenceManşetler

Xbox Live kapsama alanına mobil cihazları da alıyor

xbox live

Microsoft, Xbox Live ağını iOS ve Android cihazlara taşıyor. Yazılım devi, platformlar arası çalışacak yeni yazılım geliştirme kitiyle oyun geliştiricilerinin Xbox Live’ın özelliklerini iOS ve Android’de yayınlanan oyunlara taşımasının önünü açıyor. Böylelikle Xbox Live’ın başarılar, Gamerscore, kahraman istatistikleri, arkadaş listeleri, kulüpler ve aile ayarları gibi özelliklerine mobil platformlarda da erişmek mümkün olacak.

Bu açılım, Microsoft’un Xbox oyunlarını ve servislerini çok sayıda platformda sunma hedefi için önem taşıyor. Oyun geliştiricileri, Xbox Live’ın diledikleri özelliklerini alarak oyunlarına entegre edebilecek. Bu özelliklerin aktivasyonu ise Microsoft Hesabı’na yapılacak tek bir girişle sağlanabilecek. Microsoft kimlik ağını giriş desteği, gizlilik, çevrimiçi güvenlik ve çocuk hesapları için kullanıyor.

Microsoft’un oyun bulutundan sorumlu şefi Kareem Choudhry, basına verilen brifingde konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Oyuncu topluluğumuza inanıyoruz ve Xbox Live da gerçekten bu topluluğun tam kalbinde yer alıyor. Xbox Live’ı da son birkaç yıldır, tıpkı Minecraft gibi, mümkün olduğunca fazla platforma taşıdık. Böylelikle hem farklı toplulukları birleştirdik hem de bu topluluklar için sabit ve tek bir deneyim sağladık.”

Bazı iOS ve Android oyunları şimdiden Xbox Live Başarıları’nı destekliyor. Ancak bu özellik sadece Microsoft Studios’tan çıkan oyunlar için aktive edilmiş durumda. Yeni yazılım geliştirme kitiyle Xbox Live’ın kapıları daha fazla oyuna açılmış olacak. Xbox Live’ı Nintendo Switch üstünde de görmek isteyenlerin ise biraz daha beklemesi gerekiyor. Microsoft nihai hedefini dünya genelindeki 2 milyar oyuncuyu birbirine bağlamak olarak açıklasa da, henüz bu planın Nintendo Switch aşaması için çalışmaya başlamadığını belirtiyor.

PlayStation 4’ün Xbox Live’ın şemsiyesi altına girmesi de pek olası görünmüyor. Ancak Microsoft, Sony’den izin çıkması durumunda, bu yönde bir adım atmak için istekli görünüyor. Kareem Choudhry, Microsoft’un son yıllardaki kapsayıcı yaklaşımına dikkat çekerek gelecekte de bu tutumu sürdüreceklerini belirtiyor.

Xbox Live platformunu iOS ve Android’e taşıyan Microsoft, bir yandan da xCloud adıyla anılan çevrimiçi oyun platformu üstünde çalışıyor. Platformun ilk demosunu kısa süre önce gerçekleştiren Microsoft, 2019’da servisin herkese açık testlerine başlamayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER