Eğlence

Xbox konsol sahipleri için YouTube’da HDR zamanı

youtube hdr xbox
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube nihayet Microsoft’un Xbox konsollarında HDR desteğini etkinleştiriyor. HDR desteği, mevcut Xbox One S / X cihazlarında ve Xbox Series X ve Series S gibi yeni konsollarda çalışıyor. TV’niz veya HDR videoları görüntüleyebilen bir monitörünüz olduğu sürece, YouTube uygulaması artık otomatik olarak HDR içeriği çıkışına geçecektir.

Xbox’taki YouTube uygulaması, PlayStation 4’te HDR’nin 2019’dan beri mevcut olmasına rağmen daha önce hiç HDR’yi desteklemiyordu. Hem PS5 hem de Xbox Series X, kasım ayında YouTube HDR desteği olmadan piyasaya sürüldü ve bu destek henüz PS5’te mevcut değil. Bu noktada PS5 sahipleri PS4 sahiplerinden bir adım geride kalıyor.

Engadget, “Meraklısı için istatistikler” panelini etkinleştirerek HDR’nin Xbox’taki YouTube uygulamasından doğru şekilde çıktığını doğrulayabileceğinizi belirtiyor. Birçok TV, içerik oynatıldığında bir HDR istemi de görüntüler veya bir HDR moduna geçer.

Artık YouTube’da kullanılabilir olmak için daha fazla HDR içeriğine ihtiyacımız var. YouTube’daki en iyi HDR içeriklerinden bazıları, yıllar önce yüklenen test videolarıdır. Daha fazla fragman ve videonun HDR seçenekleriyle geldiğini görmeye başladık, ancak içerik oluşturucuların büyük çoğunluğu henüz HDR ile içerik yüklemiyor.

İLGİLİ HABERLER