EğlenceTeknoloji

Xbox Games Pass aboneleri için EA Play ücretsiz olacak

xbox game pass ea play

Microsoft’un Netflix benzeri abonelik hizmeti biraz daha büyüyor. Şirket, Xbox Game Pass Ultimate ve Game Pass for PC abonelerinin yakında hiçbir ek ücret ödemeden EA Play üyeliği alacağını duyurdu.

Bu duyuru Game Pass Ultimate veya PC için para ayırdığınız takdirde, aboneliğinizin The Sims, Mass Effect ve FIFA gibi büyük oyunlar dahil olmak üzere 60’tan fazla ek EA oyununa erişim içereceği anlamına gelir. Microsoft, “Bu, Ultimate üyelerin Xbox One, Xbox Series X ve S ve Windows 10 PC’lerde EA Play’in keyfini çıkarabileceği ve Xbox Game Pass for PC üyeleri için Windows 10’da EA Play alabileceği anlamına geliyor.” dedi. EA Play eklenmesi yıl sonuna doğru gerçekleşecek.

EA Play, bu yaz markasını değiştirmeden önce EA Access olarak biliniyordu. Game Pass benzeri bu hizmettir yalnızca EA oyunlarını içeriyordu. Hizmet kısa süre önce Steam’de  de başlatılmıştı.

Game Pass, Xbox ekosisteminin giderek daha önemli bir parçası haline geldi ve bu haber tam da, Microsoft’un iki yeni konsol piyasaya sürmeye hazırlandığı sırada geliyor: 299 dolarlıklık Xbox Series S ve 499 dolarlık Xbox Series X için çıkış tarihi de açıklandı. Her ikisinin de 10 Kasım’da piyasaya sürülmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER