EğlenceTeknoloji

Xbox Game Pass Ultimate Xbox Live ve Game Pass’i bir araya getiriyor

Microsoft, Xbox Live Gold ve Game Pass aboneliklerini tek bir pakette sunan Xbox Game Pass Ultimate servisini duyurdu. Söz konusu servise dair dedikodular, kısa bir süre önce gündeme gelmişti. Xbox Game Pass Ultimate’ta aboneler aylık 14.99 dolar ödeyerek hem Game Pass’in hem de Live Gold’un imkânlarından yararlanabilecek.

Hâlihazırda ABD’de iki servise birden abone olanların aylık toplam 19.98 dolar ödemesi gerekiyor. Bu da Xbox Game Pass Ultimate’ın 5 dolarlık bir tasarruf imkânı sağladığı anlamına geliyor. Microsoft yeni servisin duyurusunu yapsa da, ilk etapta Xbox Insider programı çerçevesinde beta testlerini gerçekleştirecek. Yıl içinde ise Xbox Game Pass’in kullanımda olduğu tüm pazarlarda bu yeni paketten yararlanmak mümkün hâle gelecek.

Microsoft daha önce de farklı Xbox servislerini bir arada sunan paketler oluşturmuştu. Geçtiğimiz yıl kısa bir süre için sunulan Xbox All Access paketinde kullanıcılar kiralık bir Xbox One X, Xbox Live Gold ve Xbox Game Pass için aylık 34.99 dolar ödemişti. Bu paketi sürekli kılmayan Microsoft, Xbox Game Pass Ultimate’ı daimi bir seçenek olarak tutacak gibi görünüyor.

Xbox Game Pass Ultimate, Microsoft’un sunduğu son oyun servisi olmayacak. Şirket bir yandan da xCloud olarak anılan bulut oyun servisi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bu platform için testler de yılın ilerleyen dönemlerinde başlayacak.

İLGİLİ HABERLER