EğlenceTeknoloji

Microsoft’un bulut oyun servisi Xbox Game Pass Ultimate faaliyete geçti

xbox game pass ultimate
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un xCloud olarak da bilinen bulut oyun servisi, Xbox Game Pass Ultimate adıyla 22 ülkede faaliyete geçti. Söz konusu 22 ülke arasında Türkiye bulunmuyor. İlk etapta 150’den fazla oyunun bulunduğu servisteki oyunlar Android cihazlarda, PC’de veya Xbox konsollarda oynanabiliyor.

Xbox Game Pass Ultimate’ın ABD’deki aylık abonelik ücreti 14.99 dolar olarak belirlendi. Bu serviste kullanıcılar oyunlara doğrudan bulut üzerinden erişebiliyor ve erişim için Xbox konsola ihtiyaç duyulmuyor. Ancak kullanıcıların elinde bir Xbox kumandasının veya Xbox ile uyumlu başka bir kumandanın bulunması gerekiyor.

Microsoft yeni servisinin hâlâ beta aşamasında olduğunun altını çiziyor. Yeni aboneler ilk ay servise 1 dolar ödeyerek erişebiliyor. Daha sonrasında ise ödenen bedel 14.99 dolara yükseliyor. Xbox Live Gold aboneliğinin de paket kapsamında olduğunu belirtmekte fayda var.

Xbox Game Pass Ultimate şu an için iOS cihazlarda mevcut değil. Bu durumun sebebi, Apple’ın App Store politikaları. Cupertino merkezli şirket, bu tarz bulut oyun servislerinin App Store kurallarına aykırı olduğunu ağustos ayında açıklamıştı. Apple bu servisler üzerinden oynanabilecek tüm oyunların kendisi tarafından da onaylanması gerektiğini savunuyor.

İLGİLİ HABERLER