Eğlence

Microsoft Xbox Game Pass’in deneme süresini kısalttı

xbox game pass

Microsoft Xbox Game Pass Ultimate ve PC Game Pass için 1 dolar karşılığında sunduğu deneme aboneliğinin süresini 30 günden 14 güne indirdi. Bu kararın Starfield’ın çıkışından haftalar önce alınması dikkat çekiyor. Yazılım devi, uzun yıllardır devam eden deneme aboneliğini mart ayında sonlandırmış; ancak Xbox Game Pass aboneliğinin yeniden fiyatlandırılmasından sonra deneme aboneliği de geri dönmüştü.

Deneme aboneliği ile 1 dolar karşılığında Game Pass Ultimate ve PC Game Pass’in imkanlarından 30 gün boyunca yararlanmak mümkün oluyordu. Ancak bu süreyi 14 güne indiren Microsoft, hem “örtülü” sayılabilecek bir zam yaparken hem de Starfield’ın 6 Eylül’deki çıkışından önce elini güçlendirmek istemiş gibi görünüyor.

Microsoft, “gelecekte yeni üyeler için farklı pazarlama promosyonlarını değerlendirdiği” için Game Pass denemelerini daha önce durdurmuştu. Bunun ardından PC arkadaşlarınızı 14 gün boyunca PC Game Pass’i denemeye davet etmenizi sağlayan yeni bir Game Pass tavsiye programının mayıs ayında duyurulduğunu görmüştük. Bethesda’nın uzun süredir beklenen ve “Uzaydaki Skyrim” olarak tanımlanan yeni oyunu Starfield’ı da bu deneme aboneliği sayesinde PC üzerinde denemek mümkün olacak.

Microsoft Xbox Game Pass şemsiyesindeki bir paketi daha sonlandırıyor

Microsoft Xbox Game Pass paketlerinin fiyatını kısa süre önce artırmış ve aynı zamanda Xbox Live Gold’un yerini alacak Xbox Game Pass Core abonelik paketini de duyurmuştu. Şirket 15 Ağustos itibarıyla Game Pass Arkadaşlar & Aile planını da sonlandıracak.

İLGİLİ HABERLER