EğlenceTeknoloji

Xbox Game Pass abone sayısı 18 milyonu geçti

xbox game pass abone sayısı

Microsoft, daha fazla kişiyi Xbox Game Pass hizmetine çekmeye devam ediyor. “Video oyunları için Netflix” olarak nitelendirebileceğimiz bu hizmeti, geçtiğimiz eylül ayında açıklanan 15 milyon aboneye göre artış göstererek 18 milyon abone sayısına erişti. Xbox Game Pass, aylık 29,99 TL’den başlayan fiyatlarla 100’den fazla Xbox oyununa erişim sunan bir abonelik hizmetidir.

Microsoft, bir yıldan uzun süredir kullanıcıları Xbox Game Pass için teşvik ediyor. Şirketin bu hizmetin geleceğine yoğun bir şekilde yatırım yaptığı açık şekilde görünüyor. Bungie’nin Destiny 2 oyunu geçen yılın sonlarında Xbox Game Pass’te yayınlandı ve ayrıca Control de hem Xbox hem de PC için sunulan hizmette mevcut durumda.

Microsoft’un açıkladığı finans raporundan sonra gerçekleştirdiği telekonferans oturumunda CEO Satya Nadella, Xbox Live’ın aylık 100 milyondan fazla aktif kullanıcısı olduğunu da açıkladı. Buna ek olarak Nadella, Xbox Series X ve S’nin piyasaya sürülmesinin, “bir lansman ayında şimdiye kadar satılan en çok cihaz” ile Microsoft tarihinin en başarılı lansmanı olduğunu da söyledi.

Ayrıca Microsoft, Game Pass’te bulunan içeriği desteklemek için stüdyo satın alımlarına odaklanmış gibi görünüyor. Doom ve Fallout stüdyosu Bethesda Softworks’ün ana şirketi olan Microsoft’un ZeniMax Media satın alması, gelecekte Xbox Game Pass’i daha da güçlendirecek büyük bir anlaşma gibi görünüyor.

Bunlara ek olarak tüketicileri Xbox Game Pass’e çekmek için tasarlanmış çeşitli promosyonlar da mevcut. Xbox Live Gold müşterilerini, şirketin yeni xCloud oyun akış özelliğini içeren Xbox Game Pass Ultimate’a da geçmeye teşvik ediyor. Yurt dışındaki Xbox Game Pass Ultimate aboneleri, diğer avantajların yanı sıra artık bir aylık Disney Plus’a da ücretsiz sahip oluyor.

Xbox Live Gold ücretleriyle ilgili tartışmalı adım

Microsoft yakın zamanda Xbox Live Gold ücretlerini, insanları Xbox Game Pass’e yöneltme çabası olarak yorumlanan bir hareketle artırmayı planladı ve bu durum tartışmalara neden oldu. Şirket kararını hızlı bir şekilde tersine çevirdi ve Xbox Live Gold fiyatları şimdilik aynı kalacak. Ücretsiz oynanan oyunlar da artık bir Xbox Live Gold aboneliği gerektirmeyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER