EğlenceTeknoloji

Xbox Game Pass abone sayısı 10 milyona ulaştı

xbox game pass abone sayısı

Microsoft, sayıları giderek daha da artan PC ve Xbox oyunlarına erişme imkanı sunan Xbox Game Pass abonelik servisine abone olan kişi sayısının 10 milyonu geçtiğini açıkladı.

2017 yılında 100’den fazla Xbox oyunuyla faaliyete geçen bu servisin 29,99 TL’lik aylık ücreti bulunuyor. Microsoft yakın zamanda bu servisin PC versiyonunu başlattı, şu sıralar 14,99 TL’lik aylık tanıtım fiyatıyla sunuluyor. Ayrıca aylık 44,99 TL’lik fiyat karşılığında Xbox, PC oyunları ve Xbox Live aboneliği paket hâlinde sunuluyor.

Söz konusu bilgi yeni açıklanan Microsoft’un 2020 üçüncü mali çeyrek yılı finans raporu sonuçlarında verildi. Böylelikle ilk kez Xbox Game Pass ile ilgili rakamların verildiğine tanık olduk. Microsoft, evden yapılan siparişler neticesinde oyun tarafında artan hareketten yarar sağlanıldığın kaydetti. Bu da rekor seviyesinde bir katılıma vesile oldu. Xbox Live geride kalan çeyrekte neredeyse 90 milyonluk aylık kullanıcıya ulaştı. Microsoft’un oyun yayın servisi Project xCloud da ön gösterimde olduğu yedi ülkede yüz binlerce aktif kullanıcıya erişti.

Koronavirüs salgını dünya çapında büyük bozulmalara yol açarken evden çalışma ve eğlence servislerinin kullanımını da büyük oranda artırıcı etkide bulunuyor. Microsoft da bu eğilimden yarar sağlıyor gibi görünüyor. Açıklanan rakamlar ise özellikle Game Pass’in aralarında bulunduğu bazı oyun servislerinin tahmin edilenden daha yüksek noktalara çıktığını gösteriyor. EA’nın rakip abonelik servisleri EA Access ve Origin Access geçen yıl 5 milyon aboneye ulaşmıştı. Microsoft’un açık ara lider olduğu görülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER