EğlenceTeknoloji

Xbox Family Settings uygulaması tüm kullanıcıların erişimine açıldı

xbox family settings

Microsoft, Xbox Family Settings uygulamasını geçtiğimiz mayıs ayında duyurmuştu. Yazılım devi duyurunun ardından uygulamanın sınırlı ön izleme sürümünü de çıkarmıştı. O dönemde bile kullanıcılara güçlü ebeveyn kontrolü araçları sunan uygulama, anne ve babalara çocuklarının Xbox ile geçirdiği zamanı yönetme imkanı veriyor. Xbox Family Settings’in iOS ve Android uygulamaları da sonunda dağıtıma çıktı.

Xbox Family Settings’in tüm kullanıcılara açılmasıyla birlikte uygulamaya yeni özellikler de eklendi. Anne ve babalar çocuklarının arkadaş listeleri üzerinde daha fazla kontrol imkanına sahip olacak. Arkadaşlık talebi doğrudan anne veya babalar tarafından kabul edilebilecek veya reddedilebilecek.

Buna ek olarak, ebeveynler artık uygulamada çocuklarının talep göndermesini beklemeden izin verilen ekran süresini uzatabilecek. Microsoft’un bu özelliği çocuklarını ödüllendirmek isteyen ebeveynlerden aldığı yorumlar doğrultusunda uygulamaya eklediği düşünülüyor.

Xbox Family Settings’de her çocuğun kendisine ait bir hesabının olması gerekiyor. Böylelikle birden fazla çocuk sahibi olan anne ve babaların her çocukları için ayrı ayrı izinler belirleyebilmeleri mümkün oluyor.

Microsoft, Xbox Family Settings için “bir ebeveyn kontrol uygulamasından daha fazlası” tanımlamasını kullanıyor. Şirket, bu uygulamayla ailelerin küçük çocuklarına şimdiden iş, çalışma ve oyun dengesini anlatabileceğinin altını çiziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER