Eğlence

Xbox Entertainment Studios kendisine yeni bir ev arıyor

xbox-entertainment-studios-180714

Microsoft’un Xbox’a özel görsel içerikler üretmek için kurduğu Xbox Entertainment Studios için henüz her şey bitmedi. The Hollywood Reporter’da yer alan habere göre, stüdyo olası bir satış için Warner Bros ile ön görüşmeleri yürütüyor. Anlaşmanın gerçekleşmesine pek ihtimal verilmese de, çıkan haberler Xbox Entertainment Studios’un Microsoft’tan bağımsız bir geleceği olabileceğini de gösteriyor. The Hollywood Reporter Xbox Entertainment Studios’un Warner’ın da hissedarları arasında olduğu Machinima ile birleşmesinin de ihtimaller arasında bulunduğunu iddia ediyor.

Microsoft Xbox One konsolu merkeze alarak Xbox’ı bir eğlence markasına dönüştürmek için ciddi planlar yapmış, ancak Sony PlayStation 4’ün üstün satış performansı ve planların arkasındaki isim olan Steve Ballmer’ın Microsoft CEO’luğundan ayrılmasıyla birlikte stüdyonun geleceği de tehlikeye girmişti. Microsoft’un yeni CEO’su Satya Nadella ve Xbox biriminin yöneticisi Phil Spencer, Xbox markasının oyuna odaklanması gerektiğine karar vermiş ve şirket temmuz ayının ortasında stüdyonun faaliyetlerini sonlandıracağını açıklamıştı.

Bütün bu gelişmelerin ardından Xbox Entertainment Studios’un yeni bir kreatif direktör alımı için ilan yayınlaması stüdyo için yolun daha tamamlanmadığını daha somut biçimde ortaya koydu. Kapatma kararının ardından başka çatılar altında devam edeceği açıklanan Ridley Scott ve Steven Spielberg destekli Halo projelerinin nasıl bir seyir izleyeceği ise henüz netlik kazanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER