Teknoloji

Xbox Cloud Gaming için yeni bir Microsoft Edge özelliği yolda

microsoft edge android

Microsoft, internet tarayıcısının yakında gelecek özelliklerinin erkenden dağıtıldığı Edge Canary sürümünde, Clarity Boost adlı yeni bir Xbox Cloud Gaming özelliğinin yayınlandığını duyurdu. Clarity Boost’un oyun görsellerini iyileştirdiği söyleniyor.

Bu özellik ilk olarak Microsoft’un güncellemeleri ilk olarak alan deneysel tarayıcısı Microsoft Edge Canary kullanıcılarına sunuldu. Canary kullanıcıları tarafından kapsamlı bir şekilde test edildikten sonra bu güncellemeler, Edge’in kararlı sürümüne sunuluyor. Bu yeniliği hemen denemek için hem Xbox Game Pass Ultimate aboneliğine hem de Microsoft Edge Canary tarayıcısına ihtiyaç var.

Duyurunun yanı sıra Microsoft, yan yana oyun içi karşılaştırma da dahil olmak üzere Clarity Boost’un ne yaptığına dair çeşitli örnekler gösterdi. Xbox Cloud Gaming kullanıldığında Clarity Boost, akışın görüntüsünü daha az bulanık hale getirerek ve ayrıntı görünürlüğünü artırarak görselleri iyileştirecek.

Değişiklikler çok belirgin olmasa da, Microsoft’un karşılaştırmasında fark edilmeleri hâlâ kolay görünüyor. Clarity Boost görüntüsü daha keskin, karakterin yüz hatları ve saçları daha belirgin ve resmin tamamı daha gerçekçi görünüyor. Kalitedeki artışı inkar etmek imkansız, her şey çok daha yüksek çözünürlüklü görünüyor.

microsoft edge canary clarity boost

Microsoft’un Xbox Bulut Oyunlarında Clarity Boost’u çalıştırmak için hangi teknolojiyi kullandığı net değil. Microsoft, görüntüyü geliştirmek amacıyla istemci tarafı ölçeklendirme iyileştirmeleri kullandığını açıkladı. Microsoft’un çok fazla işlem gücü gerektirmeden görüntü kalitesini dijital olarak iyileştirmek için bir tür yapay zekâ teknolojisi kullanması mümkün görünüyor.

Microsoft Edge için Sekme Arama da yolda

Ayrıca Microsoft Edge Canary, oyunculardan daha fazlasının keyfini çıkarabileceği bir yaşam kalitesi güncellemesi de aldı. Yeni özellik Sekme Arama olarak adlandırılıyor ve Clarity Boost’a çok benziyor. Şu anda, daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulmadan önce Edge Canary’de test ediliyor.

Sekme Arama ise kullanıcıların tüm tarayıcı sekmelerinde aynı anda içerik aramasına olanak tanıyan basit ama kullanışlı bir özellik olarak nitelendirilebilir. Kullanıcılar sekmeden sekmeye tıklayıp elle arama yapmak yerine tüm sekmelerini aynı anda tarayabilir. Sekme Arama’ya Ctrl+Shift+A biçiminde bir klavye kestirmesi de tanımlanmış.

Sekme Arama özelliğine sahip olmak güzel olsa da, Microsoft Edge’e yeni bir ilgi uyandıracak olan esas özellik Clarity Boost olacaktır. Geçmişe baktığımızda, Microsoft’un birinci taraf tarayıcılarının oldukça kötü bir itibara sahip olduğunu görüyoruz. Internet Explorer hâlâ bugün bile alay konusu olmaya devam ediyor. Yeni Chromium tabanlı Edge‘in bazı harika özellikleri olmasına rağmen, popülerlik açısından hâlâ Google Chrome’un yakınında görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER