Eğlence

Xbox Cloud Gaming için iPhone ve iPad’de performans güncellemesi

xbox cloud gaming

Microsoft, Xbox Cloud Gaming servisinin iPhone ve iPad’deki performansını yukarıya çekiyor. Daha önce xCloud adıyla anılan bulut oyun servisi, yaklaşık bir yıl önce iOS ve iPadOS’te kullanıma sunulmuştu. Servise Safari internet tarayıcısı üzerinden erişiliyor.

Web tarayıcısında sunulan deneyim uygulamalarınki kadar kapsamlı değil. Microsoft servis için özel bir iPhone veya iPad uygulaması çıkaramasa da, Apple’ın mobil cihazlarındaki performansı artırmaya yönelik çalışmalara devam ediyor.

iOS cihazlarda video çıkışının optimize edilmesi ve tepkiselliği hızlandırmak için şebeke veri transferinin optimizasyonu yapılan yenilikler arasında yer alıyor. Xbox’ın ürün müdürlerinden Nicole Hilbert, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bizden daha iyi bir iOS deneyimi istediniz. Biz de bunun için uyumlu tüm iPhone ve iPad’lerde performansı artırmak adına değişiklikler yaptık. Bu güncellemelerle daha pürüzsüz ve tepkisel bir oyun deneyimi yaşayacaksınız.”

Bu “büyük performans artışı” ile gecikmenin de azaltılması hedefleniyor. Servisi geçtiğimiz yıl kademeli olarak geliştiren Microsoft, artık servisi tamamen özel Xbox Series X donanımıyla destekliyor.

Microsoft Xbox Cloud Gaming için geçtiğimiz yıl 1080p çözünürlük ve 60 fps çerçeve hızı desteği sunmaya başlamıştı. Ancak rakiplerinin aksine Xbox Cloud Gaming’de 4K desteği mevcut değil. Nvidia’nın GeForce Now servisi RTX 3080 paketiyle 4K desteği konusunda rakiplerini sollamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER