Eğlence

Microsoft Xbox Cloud Gaming’e daha fazla oyunun gelmesinin önünü açıyor

xbox cloud gaming

Microsoft Xbox Cloud Gaming servisine bu yıl içinde çok sayıda yeni oyun getirmeyi planlıyor. Şirket Xbox Game Pass Ultimate abonelerinin kütüphanelerindeki bazı oyunlara bulut üzerinden erişmesini mümkün kılacak.

Xbox Wire’ın genel yayın yönetmeni Will Tuttle, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu yılın ilerleyen dönemlerinden itibaren Xbox Game Pass Ultimate üyeleri zaten sahip oldukları veya Xbox Game Pass kütüphanesinde bulunmayan oyunları bulut üzerinden oynayabilecek. Bu haberi paylaşmaktan dolayı mutluyuz.”

Söz konusu hamlenin Xbox Cloud Gaming’i daha değerli hâle getireceğini tahmin etmek pek zor değil. Böylelikle servisin kapıları potansiyel olarak binlerce oyuna açılacak. Ancak Microsoft’un bu imkanın “belirli oyunlar” için geçerli olacağını açıkladığını belirtmek gerekiyor. Yine de, genel amacın kullanıcıların kütüphanesinin büyük kısmını kapsamak olduğunu söylemekte fayda var.

Microsoft Xbox Cloud Gaming için daha geniş bir oyun kütüphanesinin sözünü 2019’da vermişti. Ancak şirket şimdiye kadar bu sözü yerine getirmek için somut bir adım atmamıştı. Projenin yöneticisi Kareem Choudhry, 2019’un kasım ayında yaptığı açıklamada, “2020’de oyuncuların sahip oldukları veya daha önce satın aldıkları tüm oyunları buluttan oynamasını mümkün kılacağız” ifadesini kullanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER