Eğlence

Xbox Cloud Gaming Edge ile Steam Deck’te çalışıyor

xbox cloud gaming steam deck

Steam Deck taşınabilir oyun konsoluyla artık Xbox Cloud Gaming platformundaki oyunları oynamak da mümkün olacak. Ancak bunun için bazı işlemler yapmak gerekiyor. The Verge sitesinin haberine göre, Microsoft’un Edge internet tarayıcısının beta sürümünü Steam Deck’e yükleyerek Xbox Cloud Gaming’e erişmek mümkün olacak.

Oyuncuların Steam Deck’e Microsoft Edge’i yüklerken bazı ekstra komutlar girmesi gerekiyor. Microsoft yükleme işlemi sırasında fare ve klavye kullanılmasını öneriyor. Ancak yükleme işleminin yapılmasının ardından makul internet hızının olduğu her ortamda Halo Infinite ve diğer oyunları oynamak mümkün olacak.

Microsoft Edge Topluluk Müdürü Missy Quarry, bu değişikliğin Edge’de oyun deneyimi için sadece başlangıç olduğunun altını çizdi. Deneyimin daha iyi hâle geleceğinin ipucunu veren Microsoft Edge ekibi, Edge ve Xbox Cloud Gaming deneyimiyle ilgili olarak kullanıcılardan geri bildirim bekliyor.

Microsoft, Steam Deck desteği için son günlerde ciddi bir mesai harcıyor. Çevrimiçi oyun desteğinin yanı sıra şirket birinci taraf oyunlarında da Steam Deck desteğini duyurmuştu. Valve ise sunucularla Steam Deck’te temel Windows desteğini sağlıyor.

Steam Deck Linux tabanlı bir platformla çalışsa da, Microsoft’un bu konsolu desteklemek için vakit ayırmasına şaşırmamak gerekiyor. Xbox Game Pass Ultimate aboneliklerinden para kazanan şirket, bir taraftan da hem Edge’in hem de normal zamanda göz ardı edilebilecek oyunların denenmesini sağlıyor. Microsoft kısa vadede Windows satışlarındaki kaybı uzun vadeli müşterilerle telafi edebilir.

İLGİLİ HABERLER