Eğlence

Xbox Cloud Gaming deneyimini 10 milyondan fazla kişi yaşadı

xbox cloud gaming

Microsoft CEO’su Satya Nadella, şirketin en son finans raporunun değerlendirildiği toplantıda Xbox Cloud Gaming ile bulut üzerinden oyun oynama deneyimini 10 milyondan fazla kişinin yaşadığını açıkladı.

Aylık abonelik bedeli 44,99 TL olan Xbox Game Pass Ultimate paketinin bir parçası olan bulut oyun özelliğinin hatırı sayılır bir ilgi gördüğü, Nadella’nın açıklamasıyla anlaşılıyor. Microsoft’un bulut oyun pazarındaki rakipleri Google ve Nvidia’nın çok net istatistikler paylaşmadığını belirtmekte fayda var.

Microsoft’tan geçtiğimiz ocak ayında verilen bilgiye göre, Xbox Game Pass’in abone sayısı bir yılda 18 milyondan 25 milyona çıkmıştı. Microsoft’un bir oyunun bulut üzerinden oynandığını hangi kritere göre değerlendirdiği tam olarak bilinmiyor. Dolayısıyla Nadella’nın paylaştığı yeni istatistiğin tam olarak neyi temsil ettiği konusunda bir şey söylemek de pek kolay değil.

Mevcut abonelerin ne kadarının buluttan oynanan oyun sayısına dahil edildiği veya bir oyunun buluttan oynanmış kabul edilmesi için gereken süre konusunda da net bir bilgi yok. Buna ek olarak, teknik açıdan Xbox Game Pass Ultimate’a aylık 1 dolar karşılığında bir aylığına abone olup daha sonrasında bunu iptal etmek de mümkün oluyor.

Xbox Cloud Gaming, Microsoft’un son zamanlarda en çok yatırım yaptığı hizmetler arasında yer alıyor. İlk olarak Android’de faaliyete geçen servis daha sonra iOS ve PC’lere gelmiş, son olarak da Xbox konsollarda kullanıma sunulmuştu.

İLGİLİ HABERLER