Eğlence

Xbox Cloud Gaming TV cihazı için Microsoft’tan doğrulama geldi

xbox cloud gaming

Microsoft’un Xbox Cloud Gaming servisi için Chromecast benzeri bir cihaz hazırladığı iddiası kısa süre önce gündeme gelmişti. Microsoft’tan yapılan açıklamada söz konusu cihazın varlığı doğrulandı. “Keystone” kod adıyla anılan cihazın kısa süre içinde kullanıcıların karşısına çıkması ise beklenmiyor.

Microsoft tarafından konuyla ilgili olarak Windows Central sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Geçtiğimiz yıl açıkladığımız gibi, Keystone kod isimli bir oyun akış cihazı üstünde çalışıyoruz. Bu cihaz TV ve monitörlere bağlanacak ve konsola gerek kalmadan oyun oynamayı sağlayacak. Keystone’un mevcut versiyonundan daha farklı bir yolda ilerlemeye karar verdik. Edindiğimiz tecrübeyle yeni bir yaklaşım geliştirmeye odaklanacağız. Böylelikle Xbox Cloud Gaming’i dünya genelinde daha fazla kişiye götürmüş olacağız.”

Microsoft geçtiğimiz yıl bu yöndeki çalışmalarını doğrulamış, aynı zamanda teknolojisini akıllı TV’lere doğrudan yerleştirme fikrini paylaşmıştı. Yapılan açıklamada, güçlü bir internet bağlantısına sahip olanların Xbox deneyimini bulut üzerinden yaşayabileceğinin de altı çizilmişti.

Google’ın Stadia platformunun pek fazla etki yaratmaması, Microsoft’u da daha temkinli davranmaya itmiş gibi görünüyor. Süreci “teknik bir yolculuk” olarak değerlendiren şirket, atılan adımların sürekli olarak değerlendirildiğinin altını çizdi.”

Xbox Cloud Gaming deneyimi hâlihazırda PC, mobil ve Xbox’larda Xbox Game Pass Ultimate aboneliğiyle yaşanıyor. Xbox Game Pass Ultimate aboneliğinin aylık bedeli hâlihazırda 44,99 TL.

İLGİLİ HABERLER