Eğlence

Microsoft Xbox Cloud Gaming’in kullanıcı sayısını açıkladı

xbox cloud gaming

Microsoft CEO’su Satya Nadella, Xbox Cloud Gaming bulut oyun servisinin 20 milyondan fazla kişiye ulaştığını açıkladı. Nadella, söz konusu açıklamayı şirketin 2023 mali yılının ilk çeyreğine ait finans raporunun değerlendirildiği toplantıda yaptı.

Microsoft daha önce servisin 10 milyon kullanıcıya ulaştığını duyurmuştu. Ancak bu açıklama, Fortnite’ın servise gelmesinden önce yapılmıştı. Microsoft daha sonra Epic Games ile iş birliğine giderek Fortnite’ı Xbox Cloud Gaming’e eklemişti.

Bu ortaklık servisin işine fazlasıyla yaramış gibi görünüyor. Özellikle servisin tamamen ücretsiz sunduğu tek oyunun Fortnite olması ve Xbox Game Pass Ultimate aboneliği gerektirmemesi kullanıcıları platforma çekmişe benziyor.

Microsoft’un bulut oyun servisi için işler yolunda gitse de, performansı için karşılaştırma yapmak pek kolay değil. Google, 2023’ün ocak ayında fişini çekeceği Stadia bulut oyun servisinin kullanım rakamlarını hiçbir zaman paylaşmamıştı. Nvidia GeForce Now’ın abone sayısını düzenli olarak vermiyor. Amazon’dan da Luna abone sayıları konusunda açıklama gelmiş değil.

Henüz beta etiketiyle kullanımda olan Xbox Cloud Gaming’e Türkiye’den erişim mümkün değil. Cloud Gaming’e erişim için gerekli olan Xbox Game Pass Ultimate’ın aylık abonelik bedeli ise Türkiye’de 44,99 TL, ABD’de 14.99 dolar. Bu bedeller yüksek görünse de, Fortnite ile olan iş birliği platformun ivme kazanmasına yardımcı olmuşa benziyor. Oyuna erişim ücretsiz olsa da, oyunda yapılan satın alma işlemleri sayesinde Microsoft’un da kasasına para giriyor. Yazılım devinin bu strateji çerçevesinde platforma başka ücretsiz oyunlar eklemesi de muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER