Eğlence

Xbox Achievements için kapsamlı değişiklikler yolda

microsoft xbox

xbox achievementsMicrosoft, Xbox Live Achievements programı için büyük değişikliklerin yolda olduğunu açıkladı. Windows Central sitesine konuşan Xbox Platform Başkan Yardımcısı Mike Ybarra, Xbox Achievements programının konseptini temelden değiştirmek için çalıştıklarını belirtti.

Ybarra üzerinde çalıştıkları değişiklikle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Xbox oyuncularının geçmişteki oyun başarıları için daha büyük ve daha anlamlı bir değişiklik üzerinde çalışıyoruz. İnsanların oyun geçmişlerini ve durumlarını daha iyi yansıtabilmesi için çok daha fazla şey yapabiliriz.”

Yenilenmiş Achievements programının ne zaman duyurulacağı henüz bilinmiyor. Ancak şirketin önünde oyuncuların süreçlerini ve geçmişini daha iyi yansıtabilmek adına çok sayıda seçenek bulunuyor. Microsoft bundan 10 yıl önce Xbox 360 ile birlikte duyurduğu Achievements programını gerçek anlamda yenilememişti.

Xbox Achievements yeni yapısıyla Gamerscore’un gösterdiğinden fazlasını yansıtacak

Achievements’a bağlı bir rakam olan Gamerscore, Xbox Live üyelerinin oyunlar için ne kadar efor sarfettiğini gösterse de, başka konularda bilgi sağlamıyor. Ybarra, yeni dönemle birlikte oyunculara Gamerscore’un gösterdiğinden fazlasını aktarabileceklerini belirtti. Microsoft’un değişikliği Xbox One X konsoluyla birlikte gün yüzüne çıkarması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER