Teknoloji

Xbox 720 çift GPU barındırabilir, sürekli internet bağlantısına ihtiyaç duyabilir

Sony ve Microsoft’un gelecek nesil oyun konsollarına yönelik beklentiler giderek artıyor. Bu arada hem PlayStation Orbis hem de Xbox 720 ile ilgili olarak internete sızan detayların miktarı giderek daha da artıyor. Bu detayların arasında her iki cihazın kullanılmış oyun pazarına darbe indireceği de bulunuyor. Ayrıca her iki cihazın barındıracağı teknik özelliklerle ilgili bazı ayrıntılar da ufak ufak ve düzenli şekilde sızmakta.

VG247’ye göre Microsoft, 2013’ün sonlarına doğru çıkarmayı planladığı gelecek nesil Xbox oyun konsolu için yazılım iş ortaklarını seçmeye başladı. Daha önce çıkan dedikoduların bazıları Xbox 720’nin Blu-ray sürücüsü barındıracağını, bazılarıysa herhangi bir optik sürücü barındırmayacağını öne sürmüştü. VG247, cihazın gerçekten bir Blu-ray sürücüye sahip olacağına inanıyor.

Sitenin elde ettiği bir başka ayrıntı da konsolun iki adet GPU’ya sahip olacağı. İki GPU’nun neden sunulacağı konusunda net bir bilgi yok, ancak bu çözümün Crossfire veya SLI gibi olmayacağı, bu GPU’ların ayrı nesneleri aynı anda işleme, birbirinden bağımsız şekilde çalışabilme yeteneğine sahip olacağı söyleniyor. Ayrıca konsolun dört veya altı çekirdekli bir işlemciye sahip olacağı, bir çekirdeğin Kinect’e, diğerlerin ise altta çalışan işletim sistemine ayrılacağı belirtiliyor.

Bir de kötü haber var. Korsan karşıtı önlem olması amacıyla Xbox 720’nin sürekli internete bağlı şekilde çalışması gibi bir gereksinimi olacağı söyleniyor. Bunun tüketiciler tarafından hoş karşılanmasını beklemiyoruz, tabii bazıları içeriğin kalitesine bağlı olarak kendilerinden ödün vermeye razı olabilir. Kullanılmış oyunlara karşı önlemler konusundaysa VG247 herhangi bir bilgi vermemiş.

İlgili – VG247

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER