Teknoloji

Xbox 360 10 yaşında

microsoft-xbox-360-270611

Microsoft’un ikinci nesil oyun konsolu Xbox 360’ı piyasaya sürmesinin üzerinden tam 10 yıl geçti. Üç kez tasarım değişikliğinden geçen popüler makine, 22 Kasım 2005’te satışa sunulmuştu. 84 milyon satış rakamını aşmayı başaran Xbox 360; Halo, Project Gotham Racing ve Gears of War gibi oyunlarla PlayStation 3 ile olan rekabetinde elini güçlendirmişti.

Özel oyunların yanı sıra, çoklu oyun servisi Xbox Live ve hareket algılama kamerası Kinect gibi teknolojilerle oyun deneyimine farklı soluklar getiren Xbox 360’ı iki yıl önce satışa sunulan Xbox One izlemişti.

Ancak halefinin çıkışı Xbox 360’ın unutulduğu anlamına gelmiyor. Call of Duty: Black Ops III, Guitar Hero Live, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ve Rise of the Tomb Raider’ın da bulunduğu pek çok popüler oyun, Microsoft’un ikinci nesil konsolundaki yerini alıyor.

Buna ek olarak, Xbox One’ın da 100’den fazla Xbox 360 oyununu çalıştırabilir hâle gelmesi, konsolun Microsoft ve oyun severlerin gözündeki değerini daha net biçimde anlatıyor. Fallout 3, Mass Effect ve Borderlands gibi Xbox 360 oyunları, Xbox One üzerinden de oynanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER