Teknoloji

x86 işlemcili Surface Pro ABD ve Kanada’da satışa çıktı, bazı mağazalarda tükendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un donanım girişimleri içinde önemli bir yere sahip olan Surface tabletin ilk olarak Windows RT yüklü versiyonu çıkmıştı. Geçtiğimiz ekim ayında, Windows 8 ile aynı zamanda çıkan Surface RT’nin detaylı bir incelemesini gerçekleştirmiştik. Her ne kadar tasarım ve fikir açısından ilgi çekici bir ürün olsa da, alıştığımız masaüstü uygulamaların kullanılamıyor olması Surface RT’yi sınırlı bir ürün yapıyordu. Tabii ki, Windows RT uyumlu yeni nesil uygulamaların henüz istenen olgunluğa erişmemiş olması da bunda önemli bir etkendi. Bu açıdan Surface Pro’nun daha tercih edilesi bir ürün olabileceğini düşünüyorduk ki, ilk satışlar da bunu gösterir nitelikte.

surface-pro-230113

Microsoft’un ABD’de 899 dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya sürdüğü Microsoft Surface Pro’nun 128 GB kapasiteli versiyonu Microsoft’un ABD’deki çevrim içi mağazasında tükenmiş durumda. Ayrıca şirketin perakende mağazlarında, ayrıca Best Buy ve Staples gibi bu ülkede bulunan perakende zincirlerinde de stok sıkıntısı yaşanıyor. Benzer durum Kanada’daki Best Buy ve Future Shop mağazalarında da geçerliymiş. Tabii, Microsoft piyasaya az ürün arzında mı bulundu da böyle bir durum ortaya çıktı, yoksa gerçekten Surface Pro’ya büyük bir ilgi mi var; bunu bilemiyoruz. Öğrenmek için Microsoft’un resmi rakamlarını görmek gerekiyor.

Surface tabletin Windows 8 veya RT versiyonunun Türkiye’ye gelmesini umut edenlerin bekleyişi uzun sürecek gibi görünüyor. Microsoft Türkiye yetkilileri Surface’ın kısa veya orta vadede Türkiye’ye gelmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını dile getirmişti. Xbox 360’ı Türkiye’ye getirmek için uzun uğraşlar veren Microsoft Türkiye başka bir donanım için hemen büyük bir mücadeleye girmek istememiş olabilir. Öte yandan Türkiye gibi kullanıcıların değişim konusunda muhafazakar davrandığı bir ortamda Surface gibi bir cihazı piyasaya sürmemek için de acele etmemek gerekiyor.

İlgili >> Windows Super Site

İLGİLİ HABERLER