Manşetler

X10 adıyla çıkması beklenen QWERTY klavyeli BlackBerry 10 telefonunun yeni görüntüleri sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Gelecek ayın sonunda resmi lansmanı yapılacak olan BlackBerry 10 ile ilgili yepyeni sızıntılar gelmeye devam ediyor. BlackBerry Z10 adını taşıyacağı söylenen ve sadece dokunmatik ekran barındıracak ilk BlackBerry 10 cihazının yanı sıra hem dokunmatik ekran hem de QWERTY klavye barındıracak diğer BB10 cihazıyla ilgili de daha fazla ayrıntı ortalığa saçılmaya başladı.

N4BB sitesine adını açıklamayan bir okuyucu tarafından gönderilen fotoğraftakinin BlackBerry X10 cihazı olduğu iddia edildi. Bu fotoğraf ayrıntıları göstermesi bakımından daha önce sızan fotoğraflara göre çok daha iyi durumda. Fotoğraf sayesinde ekran boyutunu ve klavyeyi daha net bir şekilde görmek mümkün oluyor. Cihazın ekranı alıştığımız BlackBerry Bold cihazlarının ekranlarına göre biraz daha büyük, özellikle dikey yöndeki uzunluk artırılmış, böylelikle kullanıcı için dokunulacak daha fazla alan bırakılmış. BlackBerry Bold’dan alınan QWERTY klavyenin de rahat şekilde yazı yazma fırsatı sunacağı söylenebilir.

RIM’in ilk cihazlarıyla ilgili tüm ayrıntılar 30 Ocakta New York’ta düzenlenecek etkinlikte ortaya çıkacak. Bunun yanı sıra işletim sistemiyle ilgili tüm detaylar da bu etkinlikte açıklanacak. Cihazların da lansmandan kısa bir süre sonra çıkması bekleniyor. RIM’in yeni BlackBerry 10 cihazlarını Türkiye’de ne zaman satmaya başlayacağı konusunda ortada henüz resmi bir bilgi yok, ancak çok fazla beklemeyeceğimizi tahmin ediyoruz.

İlgili >> N4BB

[Görsel – N4BB]

İLGİLİ HABERLER