Teknoloji

X, The New York Times bağlantısı içeren gönderilere erişimi kısıtlıyor

x premium

X The New York Times gazetesinin internet sitesine giden bağlantılar barındıran gönderilerin görünürlüğünü kısıtlıyor gibi görünüyor. NewsWhip’ten elde edilen veriler, gazetenin internet sitesine giden bağlantılar barındıran herkese açık gönderilere erişimin temmuz ayının sonundan bu yana önemli ölçüde düştüğünü gözler önüne seriyor. Bunun sadece The New York Times’a özgü bir durum olduğunu ve CNN, The Washington Post ve BBC gibi haber kuruluşlarının böyle bir durumla karşılaşmadığı belirtiliyor.

Semafor’un haberine göre, The New York Times’ın Facebook ve diğer platformlardaki görünürlüğünde bir değişiklik söz konusu değil. Buna ek olarak, eski ABD Başkanı Barack Obama’nın The New York Times bağlantısı içeren son paylaşımlarının etkileşiminin de diğer paylaşımlarına kıyasla daha düşük kalması dikkat çekiyor. Örneğin, Obama’nın sağlık hizmetleri ücretleriyle ilgili makaleler barındıran paylaşımları 800 binden az görüntüleme aldı. Obama’nın paylaşımları genellikle en az 10 milyon hesaba ulaşıyor.

X The New York Times dışında başka platformların bağlantılarını da yavaşlatıyor

Kullanıcı erişimindeki düşüşe tam olarak neyin sebep olduğu belli olmasa da bu, Elon Musk yönetimindeki X’in kullanıcı etkileşimine ilk müdahalesi değil. Ağustos ayında X’in Mastodon, Bluesky, Threads, Substack ve tabii ki New York Times’a olan bağlantılara müdahale ederek bunların belirgin şekilde daha yavaş yüklenmesini sağladığına dair haberler gündeme gelmişti.

X The New York Times’a yönelik tutumunu sahibi Elon Musk’ın tavrı doğrultusunda belirlemiş gibi görünüyor. Elon Musk’ın The New York Times’tan ve gazetenin yayın politikasından hoşlanmadığı biliniyor. Dolayısıyla The New York Times’ın karşı karşıya kaldığı durumun “masum bir hata” olduğunu söylemek pek kolay değil.

İLGİLİ HABERLER