Teknoloji

X premium üyelik paketlerini çeşitlendirmeyi planlıyor

x android

X platformu, kullanıcılara gösterilen reklam sayısına göre değişen üyelik ücretleri sunmayı planlıyor. Mevcut premium planının üzerine Temel, Standart ve Plus olmak üzere üç yeni üyelik seviyesi eklemeyi hedefliyor.

Mevcut premium plan ayda 150 TL’den başlıyor. Yeni üyelik seviyeleri arasında Temel plan, kullanıcılara gösterilen reklam sayısını azaltmayacak. Standart plan, mevcut premium abonelerin şu anki avantajlarından biri olan reklam sayısını yarıya indirecek. Plus seviyesi ise reklamları tamamen kaldıracak.

Bu yeni üyelik seviyeleri için herhangi bir fiyatlandırma bilgisi henüz açıklanmadı. Fakat Plus seviyesinin, mevcut ücretlendirmeden daha yüksek bir maliyete sahip olması bekleniyor.

X’in CEO’su Linda Yaccarino, şirketin reklam, veri lisanslama ve abonelik gelirlerinin her çeyrekte “yüksek tek haneli” oranlarda büyüdüğünü belirtti. Yaccarino ayrıca, X’in en büyük reklamverenlerinin yüzde 90’ının platforma geri döndüğünü söyledi.

Bu iddialar, Medya Matters gibi kar amacı gütmeyen medya izleme kuruluşları tarafından dikkate alındı. Yapılan araştırmalara göre, reklamverenler platforma geri dönse de harcamalarını önemli ölçüde azalttılar.

Elon Musk’ın şirketi geçen yıl 44 milyar dolara satın almasından bu yana X’in finansları yoğun bir şekilde tartışılıyor. Bloomberg, şirketin yılda yaklaşık 1.2 milyar dolar faiz ödemesi gerektiğini tahmin ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER