Teknoloji

X Premium aboneleri artık mavi tiklerini gizleyemeyecek

x premium plus

X Premium aboneleri, bu aboneliğin getirilerinden biri olan onaylanmış hesap işaretini yani mavi tiki saklama imkanına sahipti. Ancak şirket tarafından Premium abonelerine gönderilen bir bildirim, bu hakkın geri alındığını gösteriyor.

X mavi tiki saklama seçeneğini geçtiğimiz yaz kullanıcılarına sunmuştu. Şirketin şimdi neden geri adım attığı ise belirsizliğini koruyor. X tarafından gönderilen bildirim, mavi tik zorunluluğunun yakında hayata geçeceğini gösteriyor.

Bir zamanlar statü sembolü olan mavi tik, X’in Elon Musk’ın sahipliğiyle birlikte ücret karşılığında hesap doğrulama sistemine geçmesinin ardından cazibesini kaybetmişti. Artık mavi tik işareti çoğunlukla o kişinin Premium abonesi olduğunu gösteriyor. Dolandırıcılar ve taklitçiler tarafından kullanılan bu yeni sistem nedeniyle bazı mavi tikli hesaplara yönelik kitlesel engelleme hareketleri başlatılmıştı.

X Premium aboneleri dışında hangi hesaplarda mavi tik var?

X zaman içinde 1 milyondan fazla takipçisi olan hesaplara mavi tik vermiş ve böylelikle ünlü isimlerin hesaplarını da onaylı hâle getirmişti. Söz konusu yaklaşım çerçevesinde hayatını kaybeden bazı ünlü isimlerin hesaplarına da mavi tik eklenmişti.

X geçtiğimiz hafta belli sayıda Premium takipçisi olan hesaplara da ücretsiz olarak mavi tik dağıtımına başlamıştı. Bu hamlenin duyurusu daha önce Elon Musk tarafından yapılsa da, bazı kullanıcılarda şaşkınlık yaratmıştı. Mavi tik gizleme imkanının kaldırılması, dikkat çekmek istemeyen Premium ve Premium Plus abonelerini rahatsız edecek bir gelişme olarak tanımlanabilir.

İLGİLİ HABERLER