Teknoloji

X, bağlantı ön izlemelerine başlıkları yeniden ekleyecek

x twitter x elon musk x spaces

Eski adıyla Twitter, yeni adıyla X, bir süre önce bağlantı ön izlemelerinden başlıkları çıkarmıştı. Bu da kullanıcılar için kafa karışıklığına neden olmuştu. Elon Musk’ın sahibi olduğu platform, tepki çeken bu uygulamada geri adım attı.

Mikro blog servisi, son dakika gelişmelerini ve farklı haber kaynaklarını takip etmek isteyenlerin en sık şekilde faydalandığı platformlar arasında yer alıyor. Ancak Elon Musk’ın bağlantı ön izlemelerinden başlıkları çıkarma kararı, platformun bu özelliğine ciddi anlamda darbe vurmuştu. iOS ve web’de uygulanan bu karar, neyse ki Android’e uğramamıştı.

Platformun sahibi olan ve iletişim çalışmalarını da tek elden yürütüyor gibi görünen Elon Musk, kişisel hesabından yaptığı paylaşımda “Yakında yayınlanacak bir sürümde URL kartlarında yeniden başlıklar gösterilecek” ifadesini kullandı. Bu ifade, gönderilerde haber başlıklarının yeniden net şekilde görülebileceği anlamına geliyor.

X’te Elon Musk ile birlikte pek çok şey değişti

Twitter’da Elon Musk’ın başa geçişiyle birlikte pek çok şey değişmişti. Bu değişiklikler içinde hiç kuşkusuz en çarpıcı olanı platformun adının X olarak değiştirilmesi olsa da, günlük deneyimi dönüştüren işler de yapılmıştı. Bir tür “deneme-yanılma” yöntemi uygulayan Musk’ın bazı hatalarda ısrarcı olmamasının iyi bir şey olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER