Teknoloji

X görüntülü ve sesli görüşme özelliğini kullanıma sundu

x android

Eski adıyla Twitter, yeni adıyla X, duyurusu daha önce yapılan bir özelliğin dağıtımına başladı. Artık platform üzerinden sesli ve görüntülü görüşme gerçekleştirmek mümkün olacak. Konuyla ilgili açıklama geçtiğimiz ağustos ayında şirketin CEO’su Linda Yaccarino tarafından yapılmıştı. Sesli ve görüntülü görüşme desteği, Elon Musk’ın X için belirlediği “her şey uygulaması” olma hedefi doğrultusunda atılan en yeni adım olarak değerlendirilebilir.

Uygulamayı açan bazı kullanıcılar, “sesli ve görüntülü görüşmeler” burada şeklinde bir mesajla karşılaşıyor. Söz konusu mesajda arama izinlerinin nasıl gözden geçirilebileceğine ve özelliğin işleyişinde nasıl değişiklikler yapılabileceğine dair talimatlar da yer alıyor.

Söz konusu değişiklikler Direkt Mesaj ayarları menüsü üzerinden yapılabiliyor. Arama izinlerini devredışı bırakmak isteyenler DM kutusuna gidip buradaki dişli ikonuna dokunarak ayarlar menüsüne erişebiliyor. Arama özelliğini açık tutanlar sadece doğrulanmış kullanıcılardan, adres defterindeki kişilerden veya takip edilen kişilerden gelen aramalara izin vermeyi tercih edebiliyor.

x görüntülü sesli görüşme

X görüntülü ve sesli görüşme desteğini varsayılan olarak aktif şekilde sunuyor

X’in özellikle azınlık toplulukları için güvenli bir alan oluşturmakta sıkıntılı bir platform olduğu biliniyor. Dolayısıyla pek çok kullanıcının bu özelliği devredışı bırakması sürpriz olmayacaktır. Buna ek olarak, varsayılan şekilde aktif olarak sunulan sesli ve görüntülü görüşme desteğinin gelişini bildiren mesajın da tüm kullanıcıların karşısına çıkmadığını belirtmekte fayda var.

X kullanıcılarının sesli ve görüntülü görüşme özelliğinden ne ölçüde yararlanacağı konusunda bir şey söylemek pek kolay değil. Ancak pek çok kişinin, özellikle bazı sıkı kullanıcıların, böyle bir araç yerine Circles (Çevreler) özelliğininin devamını tercih edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER