Teknoloji

X ile yakında görüntülü görüşme yapmak mümkün olacak

x görüntülü görüşme

Eski adıyla Twitter’ın yeni adıyla X’in CEO’su Linda Yaccarino önemli bir açıklama yaptı. Yakında X görüntülü görüşme yapmak için de kullanılabilecek. CNBC’ye konuşan Yaccarino, “Yakında platformda kimseye telefon numaranızı vermek zorunda kalmadan görüntülü sohbetler yapabileceksiniz” şeklinde konuştu. Bu hamle, Yaccarino ve Musk’ın X’i bir “her şey uygulaması”na dönüştürme hedefiyle örtüşüyor. Bu hedef kapsamında daha uzun videolar, ödemeler ve içerik yapımcısı abonelikleri gibi özellikler de servise ekleniyor.

Bu açıklama, hafta içinde yapılan şifreli bir X paylaşımının ardından geldi. X’in tasarımcısı Andrea Conway, “Az önce X ile birini aradım” cümlesini dört adet patlayan kafa emojisiyle paylaşmıştı. Bu açıklamanın sesli aramayı mı yoksa görüntülü aramayı mı kastettiği en başta anlaşılmasa da, Conway’in neyi kastettiği şimdi daha iyi görülüyor.

X görüntülü görüşme alanında kendisine nasıl bir yer açacak merak ediliyor. Zira bu alanda Zoom, Microsoft Teams, Google Meet ve Apple FaceTime gibi güçlü seçenekler bulunuyor. Ancak Musk ve Yaccarino’nun Twitter’dan X’e giden yolda platformu herkesin sözünü söylediği bir “şehir meydanı” olmanın ötesine taşıyıp farklı medya türlerinin, iletişimin ve ödeme çözümlerinin yer aldığı bir platforma dönüştürmeye çalıştığını düşününce bu hamle şaşırtıcı görünmüyor.

Yaccarino şu ifadeleri kullandı: “Yeniden markalaşmanın kalbinde yer alan X’in, halkın gerçek zamanlı olarak bir araya geldiği, özgür ifadeyle beslenen bu küresel şehir meydanına dönüştüğü konusunda zihnimizi açık tutmalıyız. Ve bunun üzerinde bir saniye durmak istiyorum çünkü ‘gerçek zamanlı’, X’in canlılığı ve insanların onunla nasıl etkileşime girdiği konusunda en önemli şeydir. Ve şimdi hepsi tek bir kusursuz arayüzde.”

X görüntülü görüşme dışında uzun video ve ödemelere odaklanıyor

Uzun videolar da X’in yeni dönemdeki öncelikleri arasında yer alıyor. Şirket geçtiğimiz mayıs ayında Twitter Blue abonelerine 2 saatlik videolar yükleme imkanını sunmuştu. Apple bu imkanı ilk benimseyenlerden biri olmuş ve Silo dizisinin ilk bölümünü platforma yüklemişti. X kısa süre önce gelir getirecek seviyede takipçisi olan içerik yapımcılarına ödeme yapmaya da başlamıştı.

X görüntülü görüşme ve uzun videolar dışında ödemeler konusuna da özel ilgi gösteriyor. Yaccarino, ödemeler konusunda şu ifadeleri kullandı: “Ödemeler: Bu konuda çok konuşuldu. Siz ve bir arkadaşınız arasındaki, siz ve içerik yapımcılarınızdan biri arasındaki ödemeler. Yeni markaya geçiş döneminde olan şeylerden biri. Gerçekten Twitter’dan bir kurtuluş. Eski bir zihniyeti ve düşünceyi geride bırakmamıza ve herkesin, Spaces odalarında dinleyen herkesin, dünya çapında izleyen herkesin nasıl bir araya geldiğimizi, nasıl eğlendiğimizi, nasıl işlem yaptığımızı nasıl değiştireceğini yeniden hayal etmemize izin veren bir özgürlük, her şeyin bir arada olduğu bir platforma dönüşüyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER